Home Straf Verhaal VIDEO: Ellen (30) werd na een chemotherapie onvruchtbaar en liet haar eicellen...

VIDEO: Ellen (30) werd na een chemotherapie onvruchtbaar en liet haar eicellen invriezen

'Ik had op dat moment nog geen kinderwens en moest plots op een paar weken tijd beslissen of ik in de toekomst wel kinderen zou willen.'

© Lissa van Eesbeeck voor Flair

Het is vandaag Flairs Dag van de vruchtbaarheid! Een dag waarop we onze vruchtbaarheid met behulp van verschillende experts én getuigenissen in de spotlight willen zetten om zo het taboe rond fertiliteit te doorbreken. En dat is iets wat voor Ellen (30) heel belangrijk is. Zij werd na een kankerbehandeling onvruchtbaar en liet haar eicellen invriezen.

Bijna een jaar geleden belandde Ellen (30) met hevige buikpijn in het ziekenhuis. Daar kreeg ze het verdict MDS, een storing in het beenmerg. Om de bloedziekte te bestrijden en leukemie te vermijden, moest ze verschillende bestralingen ondergaan die haar vruchtbaarheid in gevaar brachten. Daarom besloot ze om haar eicellen te laten invriezen. Naar aanleiding van onze Dag van de vruchtbaarheid doet ze haar verhaal.

Video: Lissa Van Eesbeeck, interview: Jolien Meremans

Ben je zelf bereid om te praten over je vruchtbaarheid? #growapair en deel jouw verhaal op social media met de hashtags #dagvandevruchtbaarheid en #growapair! Want hoe groot of klein je kinderwens ook mag zijn, wij willen je het nodige duwtje in de rug geven om onze vruchtbaarheid meer dan ooit bespreekbaar te maken.

Meer artikels en getuigenissen over onze vruchtbaarheid vind je hier