Home Straf Verhaal 21 mama’s (to be) over angsten, onzekerheden en frustraties waar ze amper...

21 mama’s (to be) over angsten, onzekerheden en frustraties waar ze amper over durven spreken

Linde Merckpoel was deze week in een interview eerlijk over de angst en onzekerheid die bij haar zwangerschap komt kijken en kreeg daarop kritiek. We vroegen jullie hetzelfde te doen.

StuBru-gezicht Linde Merckpoel is vijf maanden zwanger. In een interview met De Standaard gaf ze toe dat er van een roze wolk niet echt sprake is. ‘Het klinkt erg, maar ik ben echt in de rouw geweest over wat ik allemaal dreig te moeten opgeven’, gaf ze toe.

Begrijpelijk, denken wij dan, maar toch kreeg Linde heel wat negatieve reacties van mensen die vinden dat ze dankbaar zou moeten zijn, en niets anders dan dat. Nochtans zou er over het moederschap geen enkel taboe meer mogen bestaan. Het is zo al zwaar genoeg, toch? Een (toekomstige) moeder, hoe dankbaar ook, maakt zich zorgen, zowel over haar baby als over zichzelf. Het is haar volste recht om die zorgen uit te spreken. Door erover te praten laten we elkaar weten dat zulke gedachten normaal zijn en dat ze je allesbehalve een slechte moeder maken.

We vroegen toekomstige mama’s en huidige ploetermoeders om de kleine en grote paniekskes die zij tijdens de zwangerschap of na de bevalling voelden te delen. Want we durven er te weinig over spreken. Hé, het is nochtans oké om niet stralend zwanger te zijn, je kinderen soms achter het behang te willen plakken en af en toe gewoon je oude zelf te willen zijn. Maar het is niet oké om andere vrouwen aan te vallen omdat ze uitspreken wat ze voelen.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.