Home startup Je eigen Start-Up oprichten: do you have what it takes?

Je eigen Start-Up oprichten: do you have what it takes?

Ontdek het hier!

Corbis
Vriendinnen Anke en Isabel zeiden drie jaar geleden hun rechtencarrière vaarwel om het Belgische biologische skincaremerk CÎME uit de grond te stampen. Zij bloggen als coaches van de Flair Start-Up Contest over hun ervaringen én bloopers als baasmadammen.

Je eigen Start-Up oprichten is een grote beslissing. De belangrijkste vraag vooraf luidt dan ook: do you have what it takes?

  1. I’m not bossy, I’m the boss. Kreeg je vroeger te horen dat je bazig was en je broers en vriendinnen liep te commanderen? Wel, die eigenschap zal je als ondernemer heel goed van pas komen. Visie hebben en delegeren, heet dat dan.

  2. Waar het hart van vol is… Kan je blijven doorbomen over de dingen die je hart sneller doen slaan? Perfect, want passie heb je nodig. Alleen zo blijft het leuk en hou je het vol, ook wanneer het eens minder vlot gaat.

  3. Who’s the man? Zelfvertrouwen is superbelangrijk als je wil slagen als ondernemer, dus laat je niet snel uit je lood slaan en geloof in jezelf. Dat is volledig terecht, want you’re the (wo)man!

  4. Ieder nadeel heeft z’n voordeel. Als het misgaat  – en geloof ons, het zal soms gigantisch misgaan – is het zaak om vooral door te zetten en positief te blijven. Is het glas altijd halfvol voor jou en ben je een koppige doorzetter? Dan heb je de perfecte attitude.

  5. Geloof je na het lezen van dit lijstje dat je misschien toch niet gemaakt bent om te ondernemen? Denk dan: fuck it, ik doe het toch gewoon! Durven is immers ook een essentiële eigenschap als ondernemer.

Niet zo lang geleden lanceerden we onze Flair Start-Up Contest om jonge ondernemers een stevig duwtje in de rug te geven. Uit de meer dan 200 deelnames kozen we vijf finalisten die een plaats veroverden voor de felbegeerde bootcamp.

Powered by:

Lees ook:

5 redenen om je eigen baas te worden

Ben of word jij je eigen baas? Dit zijn 5 van de grootste nadelen

Hier vind je de ideale job of stageplaats