Home startup Hier vind je de ideale job of stageplaats

Hier vind je de ideale job of stageplaats

Kijk snel!

Corbis
Vriendinnen Anke en Isabel zeiden drie jaar geleden hun rechtencarrière vaarwel om het Belgische biologische skincaremerk CÎME uit de grond te stampen. Zij bloggen als coaches van de Flair Start-Up Contest over hun ervaringen en bloopers als baasmadammen. En zij hebben de ideale stageplaats of job voor jou in petto!

Vijf redenen waarom je zou moeten solliciteren voor een job of stageplaats bij een start-up:

  1. Heb je een tof idee voor een Facebookactie? Dan bespreek je dat met de baas, en een halfuur later staat jouw actie online. Zo simpel is het.

  2. Van die awkward eerste dagen waarbij je je afvraagt waar iedereen toch heen gaat tijdens de lunch, heb je geen last bij een start-up, want die bestaat meestal uit een klein team. En in een klein team word je veel sneller one of the guys.

  3. Een ander voordeel aan een klein team? Je doet massa’s ervaring op in verschillende domeinen. Er zijn bij een start-up vaak geen afgebakende departementen en de zaakvoerders nemen heel wat verschillende taken op zich. De kans is dus groot dat jij wordt ingezet als assistent marketing, in de social media, sales, administratie én pr.

  4. Werk je graag zelfstandig en neem je graag initiatief? Ideaal, want in een start-up heeft niemand tijd om je handje vast te houden en je constant te controleren.

  5. Je hebt geen 'zittend gat', dus de hele dag achter de computer zitten is niets voor jou? Perfect, want in een start-up moeten er altijd telefoontjes worden gepleegd, webshopbestellingen worden gemaakt, pakketjes worden afgehaald en geld naar de bank worden gebracht. Laat die hoge hakken maar thuis!

Niet zo lang geleden lanceerden we onze Flair Start-Up Contest om jonge ondernemers een stevig duwtje in de rug te geven. Uit de meer dan 200 deelnames kozen we vijf finalisten die een plaats veroverden voor de felbegeerde bootcamp.


 

Powered by:

Lees ook:

5 redenen om je eigen baas te worden