Home startup Dit zijn de finalisten van onze Flair Start-Up Contest 2015

Dit zijn de finalisten van onze Flair Start-Up Contest 2015

Applausje!

Flair
Ongeveer een maand geleden lanceerden we onze Flair Start-Up Contest om jonge ondernemers een stevig duwtje in de rug te geven. Uit de meer dan 200 deelnames kozen we 5 finalisten die een plaats veroverden voor de felbegeerde bootcamp.

Powered by:

De finalisten

 • K l o é staat voor 100% handmade, 100% babyalpaca, 100% fair fashion en 100% sustainable. De HANDMADE by k l o é-collectie bestaat momenteel uit knitted wintergoodies als headbands, beanies, sjaals en cardigans.
   
 • Treck Hostel is bezig met de opbouw van een jeugdherberg met een speciaal concept. Bij Treck Hostel slaap je in een caravan, telkens ingericht in een ander thema. Naast de caravans is er ook een slaapzaal en kan je je eigen tentje opzetten. Naast de hostel komt er ook een koffiebar voor iedereen die zin heeft in een lekker ontbijt of op zoek is naar een gezellige werkplek.
   
 • Background Educations organiseert academische opleidingen die combineerbaar zijn met een intensieve job. Background Educations is er voor iedereen die graag studeert en het beste uit een opleiding wil halen zonder tijd te verliezen aan administratieve taken of examens.
   
 • Belge Une Fois lanceerde hun start-up in januari 2015 en focust op een humoristische manier op de Belgische cultuur. In hun shop verkopen ze grappige truien, buttons, posters, kaartjes, totebags… Allemaal met de nodige zelfspot. In februari kwam daar ook nog een blog bij.
   
 • Meet My Closet is een platform waar fashionista's onder elkaar kleding en accessoires verhuren.

Het uitgebreide verhaal van onze finalisten lees je elke week in Flair.

What's next?

Vanaf nu begint de afvalrace die naar hét opstapje naar nationale bekendheid en succes leidt. De winnende start-up krijgt namelijk een marketingbudget van maar liefst 75.000 euro. Tijdens de bootcamp krijgen alle finalisten vier opdrachten voorgeschoteld die ze met behulp van coaches tot een goed einde moeten brengen. De jury zal hun financial skills, sales skills, elevator pitch en eigen advertentie beoordelen, maar het laatste woord is aan onze lezers. Aan de hand van een stemming wordt zo duidelijk wie de eerste winnaar van onze Flair Start-Up Contest wordt.