https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home startup Ben of word jij je eigen baas? Dit zijn 5 van de...

Ben of word jij je eigen baas? Dit zijn 5 van de grootste nadelen

No more sick days...

Corbis
Vriendinnen Anke en Isabel zeiden drie jaar geleden hun rechtencarrière vaarwel om het Belgische biologische skincaremerk CÎME uit de grond te stampen. Zij bloggen als coaches van de Flair Start-Up Contest over hun ervaringen én bloopers als baasmadammen. Je eigen baas zijn? Het is niet altijd rozengeur en maneschijn.

1. Je ziek melden wanneer je eens een offday hebt, is geen optie meer. Is het gisteren iets te laat geworden en heb je een gin-tonic te veel gedronken? Niets afbellen, gewoon een aspirientje nemen en gaan!

2. Jij bent de baas, ook wanneer het allemaal vreselijk fout gaat. Er is niemand om je achter te verstoppen; jij en niemand anders moet die schreeuwende klant aan de andere kant van de lijn te woord staan.

3. Vakantiegeld, een gsm, een treinabonnement, een hospitalisatieverzekering… Vergeet die zaken maar. Die vette loonbrief en extralegale voorwaarden ben je kwijt als je in het diepe springt om je eigen zaak op te richten.

4. Jij bent de baas, altijd en overal. Dus ook wanneer die telefoon rinkelt terwijl je op zaterdagavond met vriendinnen cocktails zit te drinken of op zondag in je pyjama in de zetel hangt.

5. Stress, stress, stress… Als baasmadam staan je soms slapelozen nachten te wachten. Want als het fout gaat – en geloof ons, dat gebeurt – moet jij het oplossen.

Je eigen baas zijn kan ook fantastisch zijn. Ontdek hier 5 voordelen.

Niet zo lang geleden lanceerden we onze Flair Start-Up Contest om jonge ondernemers een stevig duwtje in de rug te geven. Uit de meer dan 200 deelnames kozen we 5 finalisten die een plaats veroverden voor de felbegeerde bootcamp.

Powered by: