Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Verleid hem per sms

Flirten per sms: het is makkelijk. Hij ziet je rode wangen niet, en met deze tips haal je de buit in no time binnen. Lang leve technologie.

Jij hebt hem gezien, hij jou, het oogcontact zat helemaal snor. Er zijn vonkjes en jullie wisselen gsm-nummers uit. En nu?

Snel sms'en!

Een eerste sms kan heel belangrijk zijn, want die is bepalend voor wat je wil met je nieuwe vlam. Wil je een duurzame, echte relatie opbouwen, dan stuur je een andere sms dan wanneer je gewoon een flirt wil.

Snel deleten!

Je wil zeker niet wanhopig klinken, een beetje zelfrespect mag wel. Ook een supertip: als je een sms stuurt en je krijgt geen antwoord, koop dan een grote pot ijs, schenk jezelf een glas wijn uit en kijk naar een huilfilm. Laat je gaan, maar ga vooral niet nog eens sms’en. Als hij je wilde, had hij al lang geantwoord.

Hou het simpel

Wat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Chicago? De beste openingszinnen zijn de eenvoudigste: ‘Hey’ doet het nog altijd het best. Dat is bij sms’en niet anders. Iets liefs, warms, to the point als ‘Ik vind je leuk’ scoort het hoogst.

‘U’re dumped’

Wist je dat 20% van de jongeren (16-25 jaar) naar zijn gsm grijpt om van zijn lief af te raken? Opvallend: meisjes doen vaker aan sms-dumpen dan jongens. In Australië zou het verbreken van een relatie per sms zelfs de populairste manier van uitmaken zijn. Met een heel wrede ‘U’re dumped’ zouden jongeren er hun relatie beëindigen… Voor alle duidelijkheid: een vrouw met stijl dumpt niet per sms, die kijkt haar toekomstige ex gewoon in de ogen als ze haar relatie beëindigt. Zelfs al is het een loser: er was een tijd dat je hem wél leuk vond. En zeg nu zelf: zou jij het leuk vinden om te worden gedumpt per sms? Nou dan…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '