Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Samen spelen, samen delen.

Zo zorg je ervoor dat jullie volgende keer wél samen klaarkomen

In de films doen ze het allemaal: wat strelen, zoenen, pompen en dan – hup! – samen klaarkomen. Een fluitje van een cent, zo lijkt het wel. Maar iedereen die al eens is klaargekomen, weet dat zoiets tegelijkertijd doen geen evidentie is. Een snelcursus!


 

Wat jij kan doen


Leg de verantwoordelijkheid niet enkel bij hem. Jullie zijn met z’n tweeën, dus jullie zullen allebei wat moeite moeten doen. Deze taken neem je alvast voor jouw rekening:

 • Ken jezelf. Je kan niet van je partner verwachten dat hij doorheeft what makes you tickle als je dat zelf eigenlijk niet goed weet. Wat vind je wel en niet leuk? Hoe krijg je het makkelijkst een orgasme? Zoek een antwoord op vragen die hij zich ook zou kunnen stellen.
 • Praat met je partner. Als jij al die dingen over jezelf weet, is het niet meer dan logisch om ook hem daarover in te lichten. Open communicatie is belangrijk in bed.
 • Begeleid hem waar het kan, met of zonder woorden. Zeg hem wat je leuk vindt of duw hem zachtjes wat naar links, rechts, omhoog of omlaag. Zorg in ieder geval dat die jongen niet de ziel uit zijn lijf aan het seksen is, terwijl jij er niets aan vindt.
 • Als je niet in crescendo kreunt, aftelt of met je armen, benen en handen gaat trillen voor je orgasme, maak hem dan duidelijk wanneer je bijna gaat klaarkomen. Voor hem is dat immers wel zo handig om te weten als samen klaarkomen jullie doel is.


 

Wat hij kan doen


De meest voorkomende reden dat een man en een vrouw er niet in slagen om samen klaar te komen, is omdat de man vaak sneller klaarkomt dan de vrouw. Toch zou het te simpel zijn om te denken dat het met ‘uitstellen’ allemaal opgelost is en dat afleiding daarbij helpt. Denken aan bomma-onderbroeken of zijn schoonmoeder, of van 100 tot 1 tellen? Het zorgt niet voor wonderen. Als een man echt afleiding wil en zijn orgasme wil uitstellen om zo samen met jou klaar te komen, moet je een andere manier zoeken. De beste tip is een beetje dubbelop. Een man kan zijn orgasme namelijk beter beheersen als hij al een orgasme gehad heeft. Lees: als hij al een eerste keer klaargekomen is, kan hij zijn tweede orgasme beter controleren.

 

Wat jullie samen kunnen doen

 • Vaak weten jullie niet van elkaar wanneer het grote moment eraan komt. Het kan ook de sfeer bederven om er een hele uitleg aan op te hangen. Korte en duidelijke signalen zijn dus nodig. Hoe je die geeft? Heel simpel; gooi er af en toe het woordje ‘bijna’ tussen. Zelfs een simpele ‘ja, ja, jaaa’ kan volstaan.
 • Jullie kunnen misschien elkaars lievelingskleur noemen en het perfecte verjaardagscadeau voor elkaar kiezen, maar elkaar écht kennen is meer dan dat. Ook in bed moet je weten wat voor je partner wel of niet werkt. Leer elkaars voorkeuren kennen, zoek naar dat ene plekje dat je partner gek maakt en besef dat alle lichamen en voorkeuren anders zijn.
 • Een man heeft wat klaarkomen betreft meestal een kleine voorsprong ten opzichte van de vrouw. Die laatste heeft daarom soms meer nood aan voorspel. Elkaar zoenen en elkaars lichaam klaarstomen met vingers, likjes of een speeltje kan de perfecte opwarming zijn. En het is niet eens een opgave.
 • Overhaast niets. Neem de tijd om van elkaar te genieten en volg elkaar. Misschien moet haar clitoris nog wat extra stimulatie krijgen terwijl hij net even een pauze nodig heeft. Speel met elkaar, maar speel ook op elkaar in.


 

De trucjes


De meeste vrouwen bereiken makkelijker een clitoraal orgasme dan een vaginaal orgasme. Om samen klaar te komen is het dan ook vaak een kwestie van die clitoris niet te vergeten tijdens de penetratie. Al is er meer dan dat...

 • Kies het juiste standje, zodat jij of je partner nog een hand vrij hebben om down under het nodige te doen. Dat kan het best als je zelf bovenaan zit of als jullie op z’n hondjes vrijen. Er zijn ook standjes die voor stimulatie van de g-spot zorgen. Met de missionarishouding kan jij je benen bijvoorbeeld over zijn schouders leggen. Met een kussen onder je billen lig je net iets hoger en kan je partner je dieper penetreren en zo die g-spot stimuleren.
 • De techniek die de meeste experts aanraden om samen klaar te komen, is de ‘brugtechniek’. Het gaat erom je clitoris manueel of oraal te (laten) stimuleren, net zolang tot je bijna klaarkomt. Als je dan overgaat naar penetratie, wordt je clitoris daar verder door gestimuleerd. Een bruggetje als het ware, tussen de clitorale stimulatie en penetratie. Op die manier kom je sneller klaar dan wanneer de hele stimulatie van begin tot eind door penetratie moet gebeuren.
 • Gebruik een vibrator. Het kan het ideale hulpmiddeltje zijn om je clitoris te stimuleren tijdens de penetratie.
 • Door je bekkenbodemspieren te gebruiken, kan je heel wat bereiken. Niet alleen kan je door die spieren op te spannen aangeven dat je gaat klaarkomen, je kan jezelf ook in een soort ritme brengen dat naar een climax leidt. Ook je partner zal zo meer opwinding ervaren.
 • Focus je niet te hard. Dat orgasme mag geen doel op zich worden. Het belangrijkste blijft nog steeds dat jullie een intiem moment delen en genieten van elkaar en de seks. (Tenzij jullie dat al genoeg doen. Dan mag je er misschien heel af en toe eens een sport van maken, voor de lol. En het simultaan orgasme, natuurlijk.)


 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '