Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

In Europa bedriegen vrouwen hun partner het snelst

OEI: dit is wanneer getrouwde vrouwen beginnen met vreemd te gaan

Ontdekken dat je partner vreemdgaat is nooit leuk, zeker niet als je getrouwd bent. Helaas komt het vaker voor dan we denken en er is zelfs een gemiddelde leeftijd waarop de meeste vrouwen een scheve schaats rijden.

De datingsite Victoria Milan heeft onderzocht wanneer getrouwde vrouwen voor het eerst vreemdgaan binnen hun huwelijk.
 

Leeftijd

Een van de belangrijkste factoren bleek de leeftijd van de vrouwen te zijn. Zo bedriegen in het Verenigd Koninkrijk vooral jongere vrouwen (tussen de 25-29 jaar) hun partner. Als je vergelijkt met andere landen, blijkt dit een uitzondering te zijn, want daar zijn het vooral iets oudere vrouwen die een affaire met een andere man aangaan. In Finland bedriegt slechts 15% van deze leeftijdscategorie hun partner, en in Hongarije en Spanje ligt de gemiddelde leeftijd nog hoger. In deze landen zijn het voornamelijk vrouwen boven de 40 die af en toe een misstap begaan.
 

Duur van het huwelijk

Naast leeftijd is ook de duur van het huwelijk een cruciale factor. In Europa gaan we het al sneller ‘op een ander’ zoeken. In Ierland is dit al na 3,6 jaar, in Zweden na 4,1 jaar en vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk bedriegen hun partner na zo’n 4,4 jaar. In Canada hebben de meeste vrouwen pas een slippertje na 6,7 jaar, in Zuid-Afrika na 7,4 jaar en in Amerika blijven koppels elkaar gemiddeld 8,5 jaar trouw.
 

Conclusie

Over het algemeen kunnen we concluderen dat vrouwen gemiddeld 36 jaar zijn als ze voor het eerst een affaire hebben. Uit andere cijfers blijkt dan weer dat de meeste dames op hun 29ste in het huwelijksbootje stappen. Dit wil dus zeggen dat de meeste vrouwen na 7,6 jaar hun echtgenoot bedriegen. Heeft de befaamde ‘seven year itch’ hier iets mee te maken?

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '