Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Toch mag zo'n pauze niet aanslepen...

Koppels die jarenlang geen seks hebben, zijn geen uitzondering

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Astrid Coppens gaf gisteren in ‘Gert Late Night‘ zonder schroom toe dat ze zes jaar lang geen seks had met haar ex-man John Bryan. Wij vielen haast van onze stoel, maar blijkbaar zijn er wel meer koppels met een inactief seksleven.


Een van de leuke dingen aan een vaste relatie hebben, is dat je op regelmatige basis tussen de lakens – of op de zetel, op de keukentafel, in de douche... – kan kruipen voor een lekkere vrijpartij. Toch blijken er heel wat koppels te zijn die een lange periode geen seks hebben met elkaar.

Krijsende kinderen


Seksuoloog Alexander Witpas schrikt daar niet van. ‘Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je seksleven plots op non-actief komt te staan’, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. ‘Je partner wordt ziek, je vriendin is zwanger of er lopen thuis een paar krijsende kinderen rond. Het is normaal dat dergelijke zaken jullie leven overhoopgooien en dat je dan minder tijd in de slaapkamer doorbrengt. Er is dus geen reden om je onmiddellijk zorgen te maken.’

Lust


Toch mag zo’n pauze volgens Witpas niet blijven aanslepen. ‘Vaak seks hebben hoeft niet de norm te zijn in een relatie’, vertelt hij. In het begin van een relatie kan je niet van elkaar afblijven. Als je op reis gaat, zie je  de binnenkant van je hotelkamer meer dan de plaatselijke fauna en flora. Een film of serie uitkijken is bijzonder moeilijk omdat jullie halverwege al aan elkaar zitten te frunniken en vrienden ergeren zich mateloos aan het feit dat je steeds te laat komt omdat de nood hoog was. Maar als die verliefdheid na een paar maanden of jaren wegebt, gaat het aantal keren seks per maand ook gestaag naar beneden bij vele koppels. Da’s geen probleem, zolang de lust nog af en toe kan botvieren. ‘Je hoeft niet elke week seks te hebben, maar het totale ontbreken ervan kan wel leiden tot een probleem.’

Babbelen


En dat probleem lost zich niet vanzelf op. Witpas raadt koppels aan om erover te praten met elkaar of een therapeut onder de arm te nemen. Een goed gesprek kan immers wonderen doen. Pas op: begin niet op te sommen wat je allemaal stoort aan je partner, want dat is een grote turn-off. Vertel elkaar liever wat je wél leuk vindt aan elkaar, en de goesting komt vanzelf terug.

Bron: Het Nieuwsblad


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '