Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Goedkopere verlovingsring = lang huwelijk?

Je verlovingsring. Je moet hem tonen aan elke vriendin, collega of zelfs verre kennis. Wij, vrouwen, zijn dan ook zot van alles wat blinkt. En hoe groter de diamant of steen, hoe groter de liefde. Of toch niet?

Elke vrouw pronkt graag met de nodige portie blingbling aan haar vinger. Want, diamants are forever, right?  Nee, zo blijkt uit onderzoek van de Emory Universiteit. Want hoe meer geld je lief uitgaf aan je verlovingsring, hoe groter de kans dat jullie zullen scheiden.

 

Meer dan 3000 mensen deden mee aan het onderzoek, en allemaal waren ze minstens één keer getrouwd (geweest). Wie een ring had tussen de 2000 en 4000 dollar was beduidend vaker gescheiden dan wie een goedkoper exemplaar aan haar vinger had van tussen de 500 en 2000 dollar. Maar... wie eentje had gekregen van minder dan 500 dollar zat in hetzelfde schuitje als de de vrouwen met de dure verlovingsringen: ook zij waren opvallend vaker gescheiden.

 

Misschien kan je je lief dus niet alleen een opvallende hint geven over wélke ring je wil, maar ook hoeveel hij moet kosten. En het sleutelwoord: bescheidenheid siert.

 

  • Heeft je lief nog wat inspiratie nodig om je te vragen? Laat hem deze filmpjes zien, het zijn onze tien favo aanzoeken.

     

  • Heeft hij je eindelijk gevraagd en kan je beginnen plannen aan jullie Grote Dag? Dan staat dit jullie te wachten, volgens dit hilarisch filmpje.

     

  • Ga je binnenkort op trouwjurkenjacht en mag het wat meer zijn? Zo trouwde Kim Kardashian.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '