Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Anna Shvets via Pexels

Gen Z met glans op kop: ongeveer 36 % koopt maandelijks een seksspeeltje.

1 op 5 de Belgen koopt elke maand erotische speeltjes

Annelies Hart

Valentijn is weer achter de rug, maar (zelf)liefde is iets waar we best elke dag bij stilstaan, of liggen. Ter gelegenheid van de dag van de liefde deed Klarna, wereldwijd online betaalplatform, onderzoek naar onze pikante koopgewoonten.

Niet iedereen heeft een partner om mee tussen de lakens te duiken op Valentijnsdag, maar gelukkig is de technologie ondertussen al zo ver gevorderd dat je die eigenlijk ook helemaal niet meer nodig hebt. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een erotisch speeltje dat de job doet. En daar gaan we met z’n allen zo te zien gretig op in.

Klarna ontdekte zo dat maar liefst 1 op de 5 Belgen maandelijks erotische speeltjes koopt. Daarmee belanden we samen met Zweden en Duitsland op de zesde plaats in hun lijst. De gouden medaille wordt weggekaapt door de Verenigde Staten, waar 1 op de 3 maandelijks een little helper aanschaft.

Gen Z aan kop

Natuurlijk zijn die cijfers gemiddelden van alle Belgen. Om nog wat meer inzicht te krijgen in de koopgewoonten werd er natuurlijk ook gekeken naar de generatie. Daar staat Gen Z (1997 – 2012) met glans op kop: ongeveer 36 % van die generatie koopt maandelijks een seksspeeltje. Zij worden op de voet gevolgd door de millennials (1981 – 1996): 31 %. Achteraan de lijst staan de Gen X-ers (1965 – 1980) met 10 % en de Baby Boomers (1955 – 1964) met 2 %.

Nog een leuk weetje? De meest avontuurlijke Belgen wonen in onze hoofdstad: bijna de helft (42 %) van de Brusselaars waagt zich online of offline aan de aankoop van een nieuw erotisch speeltje.

Ten slotte zijn diegenen die het vaakst pikante gadgets kopen singles en koppels met kinderen. We zijn alleszins blij dat koppels hun pikante gadgets ook hoog in het vaandel dragen: want ondertussen hoort samen een seksspeeltje gebruiken helemaal geen taboe meer te zijn. The vibrator is your ally, not your enemy.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '