Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Daarom hebben we op vakantie meer seks!

Zon, zee, strand, tropische temperaturen en halfnaakte lijven. Als je op vakantie gaat met je lief, gaat het er vaak heter aan toe dan thuis, dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Waarom? Dat spreekt toch voor zich!

1. Je hebt geen stress

Thuis heb je je werk, het huishouden en je sociaal leven. Voor seks heb je vaak niet veel tijd meer over. Maar op vakantie vallen alle zorgen weg en heb je alleen maar tijd voor elkaar. Profiteer ervan en vrij de pannen van het dak!

 

2. Je kan je meer laten gaan

Op vakantie is het (meestal) warmer dan in België. Jij en je lief lopen halfnaakt rond en jullie houden elkaar vaker vast. Je voelt ook vlinders in je buik en je voelt je aantrekkelijker, zo blijkt uit onderzoek. Daarom laat je je meer gaan dan je normaal zou doen, en dus is de seks duidelijk véél beter.

 

3. Je voelt je gelukkiger

Een Amerikaans onderzoek wees uit dat mensen veel gelukkiger zijn op vakantie dan op andere momenten (zelfs verjaardagen). Uit onderzoek bleek ook dat mensen op vakantie een hoger libido hebben. Tijdens het vrijen produceren je hersenen gelukshormonen, zoals endorfine en dopamine. Hoe meer seks je hebt, hoe gelukkiger je je voelt!

 

4. Je seksleven krijgt een boost

Om je seksleven beter te maken, moet je af en toe nieuwe dingen uitproberen. Zo geraak je niet in een sleur. Op vakantie is dat veel makkelijker, omdat alles anders is. Een andere omgeving, een ander bed. Alles is leuker, spannender en avontuurlijker. Ook in bed zal je meer geneigd zijn om andere dingen te proberen, die je dan later ook thuis kan toepassen. Wilde seks, yes please!

* Heeft je libido nog een boost nodig? Deze voedingsmiddelen helpen je om meer zin te krijgen!
* Hier vind je inspiratie voor nieuwe standjes.
* Deze acht seksweetjes wilden we eerder al weten.

Partner Content

' ' ' '