Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

En de wetenschap liegt niet

6 wetenschappelijke bewijzen dat single zijn goed voor je is

Om een of andere reden wordt van vrouwelijke vrijgezellen vaak gedacht dat ze een eenzaam, onvolledig leven leiden. De vele voordelen – het minder strenge scheerschema, bijvoorbeeld – zouden volledig verbleken bij het geluk en de liefde die je alleen maar van een partner kan krijgen. Maar vallen die pro's van het vrijgezellenbestaan nog te ontkennen als ook de wetenschap de single ladies gelijk geeft?

1. Je bent onafhankelijk en volhardend

 

Volgens sociaal wetenschapper en auteur Bella DePaulo zijn vrouwen die als alleenstaande succes bereiken, getraind in volharding. Omdat als single de verantwoordelijkheid voor alle aspecten van je leven – financieel, huishoudelijk, enzovoort – op jouw schouders terechtkomt en je dus alleen op jezelf aangewezen bent, leer je beter je plan te trekken. Logisch.

 

onafhankelijk single

© Giphy

 

2. Je hebt meer kans om een job te vinden

 

Aangezien je geen tijd en energie hoeft te stoppen in een relatie, heb je meer over voor je carrière. Een studie uit 2012 van de University of Chicago toonde aan dat singles veel sneller nieuw werk vonden na het verliezen van hun job door de crisis, dan mensen in een relatie. Van de 6 miljoen vrijgezelle Amerikanen vond maar liefst 90 procent nog tijdens de crisis een nieuwe job. Van de getrouwde Amerikanen was dat slechts 22 procent. Wow.

 

 

3. Je onderhoudt je vriendschappen beter

 

Iedereen heeft die ene vriendin die zich volledig laat opslorpen door haar relatie. De wetenschap bevestigt dat fenomeen. Volgens wetenschappelijk tijdschrift Psychology Today zijn vrijgezellen veel beter in het onderhouden van hun relaties, zowel de vriendschappelijke als de familiale. Zo zouden ze erin slagen hun vriendschappen en familiale banden veel langer in stand te houden.

 

Bij pasgetrouwde koppels zou er volgens datzelfde magazine een soort 'newlywed effect' bestaan: een neiging in de eerste jaren van het huwelijk om vriendschappen te laten uitdoven om meer tijd door te brengen met de hubby. Wanneer er dan kinderen in het spel komen, zou dat effect alleen maar groter worden.

 

vriendschap

© Giphy

 

4. Je slaapt beter

 

Volgens een survey van het Amerikaanse Better Sleep Council, zouden vrijgezellen een betere en langere nachtrust hebben. Logisch, aangezien je als single nooit een ronkende beer naast je hebt die continu je lakens en je plek probeert in te pikken. Of je wakker maakt voor een rondje ochtendseks. 

 

 

5. Je strest minder over geldzaken

 

Deze klinkt minder logisch, maar het is wel de waarheid. Ondanks het feit dat alleenstaanden alleen moeten opdraaien voor al hun kosten, blijkt uit een Amerikaanse survey dat ze minder schulden hebben dan getrouwde mensen. Getrouwde koppels met kinderen staan bovenaan op de schuldenlijst. Bovendien zijn singles vrij van de stress die gedeelde financiën blijkbaar met zich meebrengen. In een studie uit 2014 gaf één op de drie toe ooit financieel ontrouw geweest te zijn aan zijn of haar partner en dus gelogen te hebben over geldzaken. Auw.

 

beyonce geld

© Giphy

 

6. Je bent meer milieubewust en politiek geëngageerd

 

Volgens wetenschapper Erik Klineberg hebben mensen die alleen wonen vaker een ecologische, duurzame levensstijl. Bovendien zouden vrijgezelle vrouwen meer petities tekenen, deelnemen aan politieke evenementen en geld inzamelen voor politieke zaken. High five voor jezelf!

 

 

Lees ook:

15 dingen die single ladies zeker zullen begrijpen

 

7 absurde verwachtingen over single vrouwen

 

Dit is waarom single zijn geweldig is

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '