Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Opgepast met ongevoelige mopjes!

11 dingen waar mannen onzeker over zijn

Ze doen zich graag zelfzeker voor, maar ook mannen hebben dat stemmetje in hun hoofd dat hen onzekerheden aanpraat. En niet alleen over de grootte van hun penis. Hierover maak je best geen ongevoelige grapjes…

1. Zijn haarlijn

Onze grootste zorg is of ons kapsel al dan niet in de juiste plooi blijft liggen, die van hen is hoe lang ze die haarbos zullen kunnen behouden. Een terugtrekkende haarlijn is dan ook de nachtmerrie van menig man, een angst die vaak resulteert in het dagelijks dragen van een hoofddeksel. Of dacht je dat Ne-Yo altijd die mutsen en hoeden draagt omdat hij koude oortjes heeft?

 

neyo

© Giphy

 

2. Je vorige vriendjes

Word jij nooit onzeker als je z'n knappe ex-vriendin ziet? Exactly. Wat hij toont als agressie en haat, broeit vanbinnen als pure onzekerheid.

 

haat

© Giphy

 

3. Hoe hij er naakt uitziet

Again: zó veel verschillen we echt niet. Het feit dat wij al beginnen kwijlen als we de namen Chris Hemsworth of Zac Efron – of nog beter: Dylan Efron! – horen, doet hem en z'n bierbuikje waarschijnlijk geen deugd. Tel daar nog eens alle gespierde binken in de pornofilms die hij heel z'n jeugd lang – en waarschijnlijk nog steeds – bekeek bij, en je heb heel wat onzeker makende grond voor vergelijking. Hem af en toe in het oor fluisteren dat hij er ook best mag zijn, kan zijn zelfvertrouwen het nodige opkikkertje geven.

 

insecure

© Giphy

 

 

4. Zijn bedkunsten

Als je niet als een zeehond op xtc begint te applaudisseren van zodra de daad volbracht is, zal het onzekere stemmetje in z'n hoofd waarschijnlijk gaan schreeuwen dat je er niet van genoten hebt. Yup, je moet het hem echt met zoveel woorden zeggen: 'Schat, het was lekker.'

 

bed

© Giphy

 

 

5. Zijn handen en voeten

We weten allemaal wat er gezegd wordt over mannen met grote handen en voeten. Een wetenschappelijk bewezen correlatie of niet, hij zal een beetje bang zijn dat jij je conclusies trekt uit zijn schoenmaat 41.

 

handen

© Giphy

 

 

6. Zijn lichaamshaar

Te veel. Te weinig. Te grijs. De onzekerheden zijn eindeloos.

 

borsthaar

© Giphy

 

 

7. Je getal (en dat van hem)

Veel ervaring is gelijk aan veel sekspartners om hem mee te vergelijken. Dat zorgt voor stress en onzekerheid, waardoor zijn prestaties er niet bepaald op vooruit gaan. Bevestiging is je beste vriend als je hem uit die vicieuze cirkel wil halen.

 

getal

© Giphy

 

 

8. Of hij mans genoeg is, maar tegelijk ook gevoelig genoeg

We maken het hen dan ook niet gemakkelijk. We willen een echte, sterke man die ons kan beschermen en voor ons zorgen, maar tegelijkertijd moet hij ook zacht en gevoelig zijn. Waar ligt de gulden middenweg? Dat we het zelf eigenlijk niet goed weten.

 

gevoelig

© Giphy

 

 

9. Zijn armen

Spendeer een uurtje in een fitnessruimte en je weet onmiddellijk welk lichaamsdeel voor mannen op de tweede – na hun jongeheer, that is – plaats staat. Mopjes over zijn spierloze, dunne armpjes zijn dan ook off limits.

 

armen

© Giphy

 

 

10. Zijn dansmoves

Niet alle mannen dansen graag. Als hij het dan toch doet speciaal voor jou, verberg dan je geamuseerd gezicht wanneer hij volledig naast de maat van de muziek de meest idiote bewegingen bovenhaalt. Hij heeft het alleszins geprobeerd, is dat niet lief?

 

dans

© Giphy

 

 

11. Zijn kleren

Elke man wil er goed uitzien, maar velen willen liever niet dat we doorhebben dat ze er serieus over nagedacht hebben. Laat staan dat ze opmerkingen willen krijgen van hun vrienden omdat dat shirt toch wel iets té rozig is. Het leven van een man is ook niet altijd simpel.

 

outfit

© Giphy

 

 

 

Lees ook:

 

'Gewone' mannen poseren in Calvin Klein-boxers

 

6 dingen waar mannen onzeker over zijn in bed

 

9 dingen die mannen leuk vinden in bed

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '