Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

10 redenen waarom seks je mooier maakt

Komt het er bij jou ook te weinig van, wegens te druk, te moe, te veel stress, te weinig tijd of nog een andere reden? Misschien moet je dan even onze tien redenen lezen om wél te gaan voor een flinke dosis seks op zijn tijd:

1. Seks laat je stralen

Vrouwen die regelmatig seks hebben, produceren meer oestrogeen. Zo krijgen we glanzende haren en een gezondere huid. Ook de extra portie collageen doet ons goed en garandeert een soepele en strakke huid.

2. Jeugd = schoonheid & schoonheid = jeugd

Genot van seks zorgt voor een jeugdig gevoel. Daarbij krijgt iemand die vaak seks heeft gewoon een jongere uitstraling.

3. Een orgasme? Het beste anti-depressivum!

Seks geeft je een instant goed gevoel én het zorgt er ook voor dat we onszelf mooier vinden.

4. Feromonen worden vrijgelaten

Door feromonen gaat je man je nog aantrekkelijker vinden. What's not to like?

5. Seks zorgt voor een natuurlijke borstvergroting

Tijdens seks worden je borsten gemiddeld tot 25% groter. Laat die push-up beha dus maar links liggen en spendeer wat meer tijd in de slaapkamer met je lief.

6. Seks vermindert stress

Bij een orgasme komt er een enorme hoeveelheid oxytocine vrij, deze schakelt meteen het grootste stresshormoon cortisol uit. Dus last van stress? Kruip tussen de lakens voor ontspanning!

7. Een orgasme maakt je buik strak

Ook voor een plattere buik kan seks helpen. Hoezo? De toename van cortisol in je lichaam draagt hier een steentje aan bij.

8. Je wordt een beter persoon

Dopamine, oxytocine, endorfines,...hebben allemaal een hoge feel-good factor. We voelen ons rustiger en blijer en leveren beter werk. Een win-win situatie, want zo is iedereen tevreden, toch?

9. Seks stimuleert je welzijn

Seks is goed voor héél je lichaam! Niet alleen je hartslag gaat een stuk de hoogte in, je verbrandt ook nog eens evenveel calorieën als bij een intensieve yogasessie.

10. Happy people look prettier

En geef toe: ook al heb je niet altijd zin voor je er aan begint, achteraf denk je toch altijd: dit moeten we vaker doen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '