Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Ga jij voor Deep Ruby zoals Zendaya? Of verkies je de tint Gingerbread à la Madelaine Petsch?

INSPIRATIE: de 14 leukste rode haartinten om deze herfst te proberen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Altijd al voor rode lokken willen gaan, maar geen zin om eruit te zien als Pippi Langkous? We feel you. Daarom zetten we 14 draagbare rode haartinten op een rijtje die je deze herfst misschien toch maar eens moet uittesten.

1. Deep Ruby


Zendaya’s subtiele rode haartint zou weleens dé haarkleur van deze herfst kunnen worden. De look wordt gekenmerkt door donkere, bruine wortels en een warme gloed aan de haarpunten.

2. True Copper


Voor haar nieuwe tv-reeks ‘Modern Love’ – die helaas enkel op Amazon Prime te zien zal zijn – liet Anne Hathaway haar lokken koper verven. Ideaal voor vrouwen die net als zij gezegend zijn met een lichte huid.

3. Flannel Hair


Deze rode haartint ligt meer tegen het bruine aan: ideaal voor wie z’n kapsel een warme upgrade wil geven, maar daarom niet meteen all the way wil gaan.

4. Cayenne Spice


Cayenne Spice – dat in 2017 z’n debuut maakte op Instagram op het hoofd van ‘Scream Queens’-actrice Emma Roberts – valt het best te omschrijven als een lentefrisse versie van koperrood. Het is vergelijkbaar met Pumpkin Spice Hair, maar heeft niet die felle gloed.

5. Neutral Copper


Deze haarkleur bestaat uit een mix van koperen tinten die eerder neutraal zijn waardoor je niet die worteloranje look krijgt. Denk: ros, maar dan sunkissed. Vraag bij de kapper daarom voor een koperen basis, maar met een mix van subtiele high- en lowlights.

https://www.instagram.com/p/BuS5YfWgGas/

6. Coral Copper


Op zoek naar een zachte en vrouwelijke look? Dan is Coral Copper, een lichte, bijna rozige versie van de klassieke kopertint, ongetwijfeld jouw cup of tea.

7. Copper Balayage


Copper balayage is een verzamelnaam voor koperkleurige balayages die nog maar eens in de verf zet hoe veelzijdig de warme tint is. Met deze verftechniek kan je dan ook alle kanten uit: oranje, eerder bruinrood, dan wel paars. Keuze te over!

8. Fiery Auburn


Til je kastanjebruine lokken naar een hoger niveau door wat meer rood toe te voegen. Vurig en toch niet te fel.

9. Peach Cobbler


Natasha Lyonnes rode haarkleur neigt meer naar perzikoranje. De donkere wortels en lichte punten maken het geheel fris en modern.

10. Cinnamon Red


Cinnamon Red wordt ook wel eens ‘het bruine antwoord op Strawberry Blond’ genoemd: een chocoladekleurige basis met rode ondertonen.

11. Gingerbread


Een warme bruinrode tint zoals die van ‘Riverdale’-ster Madelaine Petsch zal nooit uit de mode raken. Bovendien staat ie prachtig met felrode lipstick.

12. Pumpkin Spice Hair


Een warme bruine tint met roestige ondertonen die perfect past bij je favoriete koffiedrankje van dit seizoen? Yes, please!  

13. Mulled Wine Hair


Mulled Wine Hair wordt gekenmerkt door z’n wijnrode, bijna paarse kleur met donkere ondertonen en is, niet verrassend, bijzonder graag gezien op Instagram.

14. Blorange


Liefhebbers van pasteltinten zijn smoorverliefd op Blorange, en wij begrijpen helemaal waarom. De combinatie van blonde en oranje tinten is perfect voor blondines. Je haar moet namelijk niet ontkleurd worden (minder schade aan je lokken dus!), waardoor de kapper meteen de oranje kleur kan aanbrengen. Vaak wordt er een mix van rode en gele tinten gebruikt om een natuurlijk effect te creëren.

Nog meer leesvoer voor beautylovers: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '