Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

4. Tussen de soep en de patatten.

Zo vertel je je ouders dat je een lief hebt

Annelies Hart

Een nieuw lief hebben is al superspannend, maar het aan je ouders vertellen, kan nog veel spannender zijn! Hoe zouden ze reageren? Vind jij het nogal lastig en awkward om tegen je ouders te vertellen dat je een relatie hebt? Dan hebben wij een paar tips voor je!

Het draait allemaal om geluk.

Afhankelijk van hoe je ouders zijn, weet je nooit precies hoe ze zullen reageren op een nieuwe liefde in je leven. Zullen ze het accepteren en hem/haar/hen meteen willen ontmoeten of gaan ze het onderwerp ontwijken of net gênant doen? Het belangrijkste om te onthouden is dat je ouders het beste met je voorhebben en enkel willen dat jij gelukkig bent. Je moet dus een beetje geluk hebben dat je hen op een goed moment treft, als ze gewoonlijk de neiging hebben om beschermend of ontwijkend te zijn. Neem het dus zeker niet persoonlijk!

Eerlijk zijn.

Het is superbelangrijk dat je gewoon eerlijk bent tegen je ouders. Hoe langer je het voor je houdt, hoe moeilijker het wordt om het uiteindelijk te zeggen. Als je dan moet vertellen dat jullie eigenlijk al een paar maanden samen zijn, zullen je ouders misschien denken dat er een reden is waarom je ‘t verzweeg. Ook voor je lief is het niet leuk als je er zo lang mee wacht.

Maak er geen issue van.

Denk erover na hoe je het tegen je ouders wilt zeggen. Als je ouders heel luchtig doen over liefjes, doe je er misschien goed aan om er niet een heel officieel moment van te maken. Als je er heel serieus over gaat doen, zullen je ouders dat ook doen. En dat is voor niks nodig.

Zijn je ouders iets serieuzer over vriend(innet)jes? Dan is het misschien een goed idee om het eerst te vertellen aan de ouder die het volgens jou het best zal opnemen. Misschien kan hij of zij je dan helpen om het aan de ander te vertellen.

Tussen de soep en de patatten.

Een andere optie is de verrassingsaanval. Staat je moeder net te koken? Ga dan eventjes naast haar staan en zeg dat je iemand leuk vindt. Op deze manier maak je het jezelf niet zo moeilijk en ziet je moeder ook dat je er geen moeite mee hebt! Ze zal er dan veel luchtiger over doen.

Geen té groot verrassingseffect.

Wat je dan weer beter niet doet, is plots met je nieuwe bae in je living staan (zéker niet terwijl je ouders naar hun favoriete soap aan het kijken zijn). Je zet je ma en pa voor blok, en ze kunnen niet reageren zoals ze zouden doen als hij/zij/hen er niet bij was. Geef hen even de tijd om te wennen aan het idee voor je hen voorstelt aan je lief.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '