Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Niet enkel de echte break-ups zijn moeilijk.

7 manieren om iemand te vergeten met wie je nooit écht hebt gedatet

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Break-ups zijn nooit leuk, noch gemakkelijk. Maar ben je ooit al eens over iemand moeten geraken met wie je zelfs nooit écht gedatet hebt? Zoals een onbeantwoorde crush? Want dat kan! En ook in dat geval is het soms moeilijk om die persoon te vergeten. Hopelijk helpen deze zeven tips bij je verwerkingsproces.

1. Je hoeft je gevoelens niet te relativeren.


Als jij iemand leuk vond, maar het heeft nooit ergens toe geleid, maakt dat het er niet per se gemakkelijker op. Een breuk na een lange en serieuze relatie is natuurlijk moeilijker te verwerken door alles wat jullie meegemaakt hebben samen. Toch wil dat niet zeggen dat je een crush heel snel weer vergeten bent. Je hoeft je gevoelens dan ook niet af te zwakken.

2. Maar probeer ook niet te lang overstuur te zijn.


Je mag natuurlijk de tijd nemen die jij nodig hebt om over iemand te geraken, maar probeer die persoon toch zo snel mogelijk te vergeten. Hoe sneller je hem/haar vergeet, hoe sneller jij je weer goed voelt en dat is natuurlijk het enige wat telt, hé. Zoek bijvoorbeeld afleiding door je te focussen op school of spreek wat meer (virtueel of buiten) af met vrienden. Je zal in no time weer de oude zijn!

3. Zoek een manier om het af te sluiten.


Zelfs als jullie nooit officieel op date zijn geweest, is het toch belangrijk om dat hoofdstuk in je leven af te sluiten. Dat doe je het best door die persoon te laten weten dat jouw gevoelens wél echt waren, maar dat je begrijpt dat het nergens heen zal leiden. Geen idee waarom het niets is geworden tussen jullie? Vraag hem/haar dat dan. Als hij/zij je zomaar aan de kant heeft geschoven, heb je het recht op een uitleg. Dat is natuurlijk niet gemakkelijk, maar het zal je wel helpen verder te gaan!

4. Doe een sociale-media-detox.


Hoe kan je nu over iemand geraken als je elke dag wel iets van die persoon ziet verschijnen? Niet! De oplossing hiervoor is natuurlijk ontvolgen en verwijderen als vriend. Als je dit net iets te extreem vindt, kan je natuurlijk zijn of haar tweets en Facebookmeldingen uitzetten. Op Instagram kan je ontvolgen of verhalen en/of berichten dempen. Zo heb jij tijd om hem/haar te vergeten.

5. Spreek af met vrienden.


Van alleen thuis zitten zal je alleen maar triestiger worden. Omring je daarom met andere mensen. Spreek af met je knuffelcontact, spendeer tijd met je familie, doe alles wat je kan om je gedachten te verzetten. Zo zal het verwerken van jullie ‘breuk’ gemakkelijker zijn.

6. Flirt met anderen.


Wat is een leukere manier om over iemand te geraken dan door aandacht te krijgen van anderen? Flirten is niet alleen fun, maar het zorgt ook voor een enorme boost aan zelfvertrouwen! Je hoeft natuurlijk niet meteen aan iets serieus te beginnen met die persoon, maar flirten (zoals via Snapchat) kan een leuke afleiding zijn.

7. Zorg goed voor jezelf.


Je wil natuurlijk héél graag iemand hebben in je leven, maar dat wil niet zeggen dat je het nodig hebt. Het is belangrijk dat je even goed voor jezelf zorgt als je zou doen voor een liefje. Neem gewoon jezelf mee op date! Koop iets leuks en doe dingen waar jij vrolijk van wordt. Selfcare is nu het allerbelangrijkste!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '