Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Van massa's ijsjes eten tot een lekkere rebound zoeken.

10 fases die je doormaakt na een breuk

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We maken het allemaal wel een keertje – oké, een paar keer – mee. Onze prins op het witte paard draaft alleen verder en hij laat ons achter met een gebroken hart. Snik! Dit zijn de fases die we onvermijdelijk na een breuk moeten doorspartelen.

Cry me a river

Tranen, met liters en liters en liters. En bergen tissues. Je huilt de ogen uit je hoofd en op den duur vraag je je af vanwaar die waterlanders blijven komen.


Foooood!

Je zoekt troost in chocolade, ijs, chips en alles waar je zin in hebt of wat je te pakken krijgt. Waarom zou je je inhouden? Nu je weer single bent, doe je toch lekker waar jíj zin in hebt. Nah!

 

Clochard look

Je blijft het liefst de hele dag in je pyjama rondhangen. Vind je toch de moed om die pj’s uiteindelijk uit te trekken, dan maakt die plaats voor een comfy trainingsbroek en veel te grote slobbertrui.
 

Dit wil je duidelijk niet horen als je net uiteen ging met je partner of deze dingen zeg je niet tegen je vriend(in) wanneer ze net een punt zette achter zijn/haar relatie: 3 dingen die je best niet zegt wanneer iemand door een break-up gaat

Lockdown

De eerste dagen begeef je je liever niet onder de mensen. Die rode ogen van het huilen, je niet zo fancy outfit en de foodbaby van zes maanden hebben daar waarschijnlijk iets mee te maken. Je zetel is je new best friend en bingewatchen is je nieuwe religie. Amen!


Zelfbeklag

‘Wat is er mis met mij?’, ‘Ik zal nooit iemand vinden’, ‘Ik blijf voor altijd alleen’, ‘Ik trek altijd de verkeerde mannen aan’, ‘Waarom zou ik nog moeite doen?’ Het hele rijtje doemdenkvragen passeert de revue.I miss you

In het begin mis je je ex nog verschrikkelijk. Het is raar om na al die tijd opnieuw alleen te zijn. Akkoord, je hebt natuurlijk nog je zalige vriendinnen, je lieve familie, en je kat of hond, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als de warmte en knuffels van je lief.


I hate you!

Na het missen komt de fase waarin je je ex vervloekt. Je bent een goede catch en hoe durft-ie je zomaar aan de kant te schuiven? Je wil hem nooit meer horen of zien. Je blokkeert hem op Facebook en Instagram, en je verwijdert op je gsm al jullie foto’s samen.


Party time

Genoeg getreurd. Tijd om te feesten! Wat jij nodig hebt is een ladies night met fun, fun, fun en nog meer fun. De zielige kamerplant van de afgelopen dagen transformeert in een mooie bloem. En geen muurbloempje, want je danst like nobody’s watching.


Begeef je je weer in de datingwereld? Hou hier dan zeker rekening mee: Casual daten voor beginners: de 5 regels

Rebound

Natuurlijk was er wel iemand aan het kijken naar je sexy dansmoves. Hallo flirten, want dat kan nu plots weer. Je bent het niet verleerd, en oh ja, je ligt nog steeds goed in de markt. Score! Letterlijk dan, want een rebound met een lekker lijf en zalig gevoel voor humor doet je zelfs even de naam van je ex vergeten. Oeps!


Genezen

Het waren vervelende dagen/weken en/of maanden. De ene fase – lees 9 – was al leuker dan de andere, maar je spartelde erdoor en je bent sterker dan ooit. Veel visjes in de zee, je moet gewoon wachten op jouw stoere haai.
Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '