Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5 gouden tips

Nooit meer vettig haar

Natuurlijk worden je haren vettig als je ze langer dan een week niet wast, maar wat als je er bijna dagelijks last van hebt? Vet haar kan verschillende oorzaken hebben en gelukkig bestaat er voor elke oorzaak ook een goede oplossing!

 

Verkeerde shampoo en stylingproducten

Een shampoo heeft een grote impact op je haar en net daarom is het belangrijk om een shampoo te gebruiken die bij je haar – en nog belangrijker – je hoofdhuid past. Merk je dat je haar snel vettig wordt? Dan zou dat wel eens te wijten kunnen zijn aan de silliconen die in je shampoo zitten. Ze zorgen weliswaar voor mooie glanzende lokken, maar ze maken ze eveneens ook waterafstotend waardoor je haar slecht kan ‘ademen’.
 
Wil je geen vettig haar, kies dan voor een shampoo zonder siliconen en met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Deze kosten meestal wel wat meer, maar aangezien je haar er minder snel vettig van wordt, kom je er natuurlijk ook langer mee toe! Gebruik je conditioner, breng deze dan alleen aan op je haarpunten, maar niet bij het haar dat het dichtst bij je hoofdhuid staat. Stylingproducten vermijd je dan best weer zoveel mogelijk aangezien ook zij een hoge dosis aan siliconen bezitten.
 
 

Te veel wasbeurten

Je haar te veel wassen is nooit goed, zeker niet als je dun of broos haar hebt of last hebt van een droge hoofdhuid. Los van de grote impact die de shampoo op je haar heeft, is ook het warme water niet meteen goed. Niet alleen wordt je hoofdhuid gemasseerd, wat ervoor zal zorgen dat je haar sneller vettig zal worden, het kan je hoofdhuid ook uitdrogen met vettig haar en schilfertjes als gevolg.
 
Kies daarom niet alleen voor een passende shampoo, maar spoel je haar af met lauw tot koud water en beperk het aantal wasbeurten. Hoe langer je dit volhoudt, hoe minder snel je haar vettig zal worden. Ook je haar frequent drogen met de föhn is dus niet zo’n goed idee.
 
 

De Olsonzusjes hebben alvast hun eigen oplossing voor vettig haar: ze worden vaak gespot met een nonchalante dot.

 
 

Verkeerde voeding

Het is moeilijk om te bepalen welke voeding echt slecht is voor je haar, dit hangt immers veel af van de hoeveelheid die je eet en in welke combinaties je eet. Erg belangrijk is wel dat je veel water drinkt, zodat eventuele afvalstoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd. Zo vermijd je alvast dat je (hoofd)huid overtollig gaat zweten en je haar dus minder snel vettig wordt.
 
 

Te veel van kapsel veranderen

Ben je iemand die zowat op elk moment van de dag letterlijk met de handen in het haar zit? Dan is de kans groot dat jij vaak vettig haar hebt. Kies ’s morgens voor een makkelijk, goed zittend kapsel waar je bij voorkeur zo weinig mogelijk stylingproducten voor moet gebruiken en je zal merken dat je haar veel minder snel vettig wordt.
 
 

Gebruik natuurlijke middeltjes i.p.v. droogshampoo’s

Geen tijd om je haar te wassen, dus je spuit er maar snel wat droogshampoo in? Occassioneel droogshampoo gebruiken kan geen kwaad, maar als het een gewoonte wordt, ben je verloren. Probeer het eerst even droog te wrijven met een ruwe handdoek, spoel je haren na het wassen af met een beetje citroensap of voeg een scheutje azijn toe aan je spoeling. Deze middeltjes zijn niet alleen goedkoper, maar ook nog eens minder agressief voor je haar!

Bron: Styletoday.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '