Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De ideale baan bestaat niet

Zo wordt je zo-zo baan weer leuk!

Je gaat met glimlach naar je baan. Collega’s zijn oké. Baas doet niet té vervelend. En toch mis je iets. Tijd dus om je baan weer aantrekkelijk voor jezelf te maken.

1. Heel belangrijk: vervang ‘moeten’ door mogen of willen. Luister eens één dag naar jezelf en hoor hoe vaak je ‘moeten’ gebruikt. delete dat woordje en ’t leven klinkt al stukken leuker.

2. Focus je op duidelijke doelen en hou het flexibel zodat je ruimte hebt voor onverwachte opdrachten. Hou het allemaal praktisch haalbaar en zo concreet mogelijk.

3. Pers jezelf niet tot het onmogelijke. Wees lief voor jezelf. Niet alles hoeft te lukken in één keer. Vraag hulp van een collega.

4. Maak een prioriteitenlijstje. En durf eens ‘nee’ te zeggen. Niemand heeft er wat aan dat je als een stresskonijn de dingen maar half afwerkt.

5. Ruim je bureau regelmatig op. Nog beter, als je ’s avonds naar huis gaat, maak je bureau zo leeg mogelijk. Het is stukken aangenamer om ’s morgens op een opgeruimd bureau te starten.Eenbloempje of een leuk hebbedingetje (géén vitrinekast!) geeft de vrolijke twist.

6. Complimenten krijgen is leuk. Maar ze geven ook! En als je een complimentje krijgt, probeer dat ook te ontvangen zonder afbreuk te doen. Dus geen antwoorden genre ‘Ach, het was een makkie’ of ‘Het stelde niet veel voor’. Maar wél : ‘Hé leuk dat je het opmerkt.’ of ‘Tof dat je het zegt’ ‘Dankjewel. Graag gedaan’.

7. Successen noteren! Klinkt onnozel maar het werkt écht. Voorbeeldjes: deadline gehaald, complimentje van de baas, collega verrast. nagenieten bij een kopje koffie is toegelaten.

8. Teveel routine vermijden. Doorbreek dat door iets op een andere manier te doen. variatie is geen overbodige luxe.

9. Praat met anderen over je baan. Of werk mee aan een banenbeurs. Zo leer je weer de leuke kantjes van je job kennen.  

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '