Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wettelijk | Werk

Wij zoeken vrijwilligerswerk in Afrika!

Samen met enkele vriendinnen willen we deze zomer graag enkele weken vrijwilligerswerk doen in Afrika. We denken dat we daar veel kunnen leren. Hoe vinden we vrijwilligerswerk daar?

Verschillende Belgische en Nederlandse organisaties bieden kansen om mee te werken aan projecten. Werk je maar een korte tijd mee dan kun je niet rekenen op een onkostenvergoeding of, zakgeld of kost én inwoon, soms moet je zelfs een vergoeding of deelnemersgeld betalen. Maar je komt inderdaad wel terug met een pak interessante interculturele ervaringen en contacten. Waar te beginnen?

Surf naar http://www.wep.be, klik op ‘vrijwilligerswerk’. Deze organisatie biedt meer dan vijftig educatieve pojecten aan in veertig verschillende landen waaronder Zuid-Afrika, Benin, Ghana, Burkina Fasso...

Bij VIA moet je minstens twintig zijn om deel te nemen aan een werkkamp in Afrika. Op hun website vind je alle informatie over hun buitenlandse projecten: http://www.viavzw.be.

‘Be more’ is een Nederlandse organisatie die kleine projecten steunt in ontwikkelingslanden. Zij zetten zij zich in voor projecten in Durban en Port Elizabeth, ze gaan ook in Uganda starten. Surf naar http://www.be-more.nl. Je moet zelf een financiële bijdrage leveren om mee te doen omdat de projecten  je onkosten niet kunnen dekken.

VIDES organiseert korte projecten voor jongeren vanaf achttien. Het accent ligt op kinderen, jongeren en vrouwen in ontwikkelingslanden. Dit jaar starten ze een speelpleinwerking op in Georgië en Mexico, Congo gaat helaas niet door in de volgende vakantie. Dit is het adres: http://www.vides.be

Dan is er ook nog http://www.projects-abroad.nl. Zij hebben in vierentwintig landen diverse vrijwilligersprojecten opgezet, en twee-week-specials zijn er om in korte tijd veel leren over de inhoud van het project, het land en de cultuur.

Interessant voor jullie is ook ‘De Millenniumreiziger’, een project van Reisinfocentrum Wegwijzer waar er veel aandacht gaat naar reizen en toerisme als hefboom in armoedebestrijding, milieuzorg en duurzame ontwikkeling. Dit is het webadres: http://www.millenniumreiziger.be. En vergeet niet de infogids Aanpakken wegwezen aan te vragen: http://www.aanpakkenenwegwezen.be.

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '