https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

10 levensgevaarlijke items

Vrouw zijn is gevaarlijk

Heb je er ooit al eens bij stilgestaan dat het dragen van teenslippers of een zijden sjaal erg gevaarlijk is? Hieronder de 10 vrouwenspullen die wel eens je leven in gevaar kunnen brengen.

Zijden sjaals
Beeld je in: jij en je hottie in een cabrio. Een grote zonnebril op je neus en een elegantje sjaaltje rond de nek. Think twice want moderne danseres Isadora Duncan is met deze attributen aan haar einde gekomen. Haar zijden sjaal raakte vast in de open spaken van de wagen. Ze werd op het voetpad gesleurd en stierf.


Hoge hakken
Ja natuurlijk, je achterste lijkt heel wat leuker met die stiletto’s aan je voeten. Maar heel mensvriendelijk zijn de schoenen toch niet. Zo liep een Japanse vrouw een schedelfractuur op na een val op haar hoge hakken. Een ander vond haar rem niet meer in de auto.

Skinny Jeans
Je curves benadrukken in een skinny jeans. Wie doet het niet? Maar iedere dag zo een exemplaar dragen kan tot verschillende aandoening leiden. Een zenuwbeschadiging die je een brandend gevoel geeft in je bovenbenen of een huidaandoening door de druk die de broek uitoefent op je benen.

XL handtassen
Grote handtas staat voor de meeste vrouwen gelijk aan zoveel mogelijk spullen kunnen meenemen. Maar dit kan wel eens rugpijn, nekpijn en hoofdpijn opleveren.

Teenslippers
Dodelijk? Nou nee, dat net niet. Maar het dragen van flip-flops is bijzonder ongezond voor je heupen, kuiten en enkels.

Valse juwelen
Oké, financieel gezien is het niet zo gemakkelijk om al je bling-bling van het echte materiaal te kopen. Maar er is wel degelijk een reden waarom de neppe gevallen zo goedkoop zijn. Ze zouden namelijk een te hoog percentage bevatten van schadelijke chemicaliën.

Keratine Straightening
Een revolutionaire methode om je haren te ontkrullen, verzachten of gladder te maken. Maar de behandeling bevat grote dosissen van chemicaliën. Kanker, oogproblemen, zenuwaandoening, pijn in de borst, uitslag? Toch maar wennen aan die krulletjes dan?

Make-up over de houdbaarheidsdatum
Ook cosmeticaproducten hebben een houdbaarheidsdatum. Hierna zijn de meeste producten niet meer heel werkzaam en kunnen ze irritaties en uitslag veroorzaken

Gekleurde contactlenzen
Ja, het is verleidelijk om te doen alsof jouw kijkers die ene speciale kleur hebben. Maar laat ze dan wel door een opticien voorschrijven want ze uit de rekken van een supermarkt halen kan niet zo leuke gevolgen hebben. Rood, tranend en ontstoken..

 

Bron:www.refinery29.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content