Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Leen Van den Meutter

Op zoek naar mijn inner ballerina!

Uitgetest: de work-out van de Victoria’s Secret-modellen

Alle Victoria’s Secret-modellen zijn blijkbaar dol op de nieuwste work-out-trend: ballet beautiful. En uiteraard móéten wij weten hoe dat precies werkt. Redactrice Kristin ging op zoek naar haar buikspieren en inner ballerina.

Een roze tutu en pointes? Nooit gehad. Terwijl mijn vriendinnen massaal op balletles gingen, zat ik op toestelturnen in een grijze baggy jogging en stoere sneakers. Nu mijn inner tomboy een beetje gekalmeerd is, heb ik spijt dat er nooit een echte girly girl in mij geschuild heeft. Gelukkig is er ballet beautiful, het fitnessgeheim van de Victoria’s Secret-modellen. En het beste nieuws? Je hoeft er niet eens je huis voor uit. Met een abonnement (€ 35,30 voor een maand) op www.balletbeautiful.com kan je live lessen volgen bij oprichtster Mary Helen Bowers of heb je toegang tot een hele reeks oefeningen en een persoonlijk work-outschema.

 

Ik ga voor het laatste. Ik ontruim de woonkamer – de salontafel en mijn lief vliegen buiten – en installeer me op de mat. Mary Helen heeft een ballerinaoutfit aan en de pianomuziek is een heel verschil met mijn gewoonlijke The Killers-soundtrack (Oké, Let It Go van Frozen). Ik doe pliés, ‘point’ mijn tenen en probeer elegant met mijn armen te zwaaien, al verklapt de weerspiegeling van mijn laptopscherm dat het er vooral knullig uitziet. Bij deze sport gaat het erom een houding lang vol te houden en je spieren te verlengen en te versterken. Het ziet er allemaal vrij simpel uit, maar het is een pak zwaarder dan gedacht. Mary Helen zwaait haar gestrekte been losjes tot boven haar hoofd, terwijl ik het mijne niet eens deftig kan strekken.

 

Er is nog wat werk aan mijn inner ballerina. Het is een pittige work-out, maar voor mij was de les soms iets te rustig. De pianomuziek werkt de eerste paar keren kalmerend, maar na een zware werkdag wil ik vooral loeihard meekwelen met Oasis op de loopband. Ik begrijp nu meer dan ooit waarom mijn moeder me nooit naar de balletles heeft gestuurd. (En waarom mijn buikspieren niet op die van de Victoria’s Secret-modellen lijken.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '