Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laura Vleugels

‘Voor mensen die wat onzekerder zijn, lijkt dit me een goede oefening om connectie te maken met je lichaam.’

UITGETEST: journaliste Elien deed een sessie chairdance bij Burlesque Antwerpen

De redactie

Van je sensuele zelf heruitvinden in een dansles over klimmen zonder touw of golfsurfen tot gewoonweg leren ademen, met of zonder klankschaal. Wij testten negen bewegingsvormen uit die helemaal hip zijn – of toch op z’n minst apart. Journaliste Elien deed een sessie chairdance bij Burlesque Antwerpen.

Elien: ‘Ik volg paaldanslessen om het acrobatische en sportieve aspect, en ik ging ervan uit dat het bij chairdance veel meer om sensualiteit zou gaan. Ik had op voorhand het idee dat het een soort oldskool sexiness zou inhouden, maar het werd met­een duidelijk dat het meer ging om je sexy voelen dan om er sexy uitzien.

Eigenlijk was het veel leuker dan ik had verwacht. De leraar was – tegen mijn verwachtingen in – een man. Hij gaf heel erg mee dat we ons ding mochten doen. Dat werkte goed voor mij. Bij de eerste oefening kan je met gesloten ogen je lichaam sensueel aanraken. Zo kwam ik echt bij mezelf en was ik niet meer bezig met hoe dat eruitzag voor de buitenwereld. Het voelde echt als een safe space. Mijn paaldanslessen kwamen me op bepaalde momenten van pas, maar toch is chairdance ook iets voor mensen met een minder goede conditie of minder kracht, want je mag de oefeningen altijd aanpassen naar eigen kunnen. Voor mensen die wat onzekerder zijn, lijkt dit me een goede oefening om connectie te maken met je lichaam en beter in je vel te zitten.

Ik heb heel lang gedanst en vond het daarom ook fijn om nog eens een choreografie uit te voeren. Eigenlijk voelde het alsof ik een uurtje op vakantie was geweest. Ik was er echt even tussenuit en kon compleet loslaten. Je raakt jezelf aan, vergeet de stress van een drukke dag en je kruipt echt in je lichaam. Als je je sensuele zelf wil vinden of terugvinden, dan is dit de ideale les.’

© Laura Vleugels

Prijs: een les chairdance bij Burlesque Antwerpen kost € 25

Ideaal voor... ‘wie verbinding wil ­maken met zijn sensuele zelf, ongeacht je gender, lichaamstype of zelfzekerheid.’

Leukste moment: ‘Het was heel fijn om tijdens de eerste oefening in mezelf te kruipen, zoals tijdens een meditatie.’

Niet vergeten: ‘Kniebeschermers. Niet elke deelnemer had ze nodig, maar bij ­velen kwamen ze van pas.’

Productie: Arkasha Keysers

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '