Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laura Vleugels

‘Soms heb je vijf of tien pogingen nodig, maar als je dan boven aankomt, voelt dat als een kleine overwinning.’

UITGETEST: vormgever Charlotte ging boulderen bij BEEST in Antwerpen

De redactie

Van je sensuele zelf heruitvinden in een dansles over klimmen zonder touw of golfsurfen tot gewoonweg leren ademen, met of zonder klankschaal. Wij testten negen bewegingsvormen uit die helemaal hip zijn – of toch op z’n minst apart. Vormgever Charlotte ging boulderen bij BEEST in Antwerpen.

Charlotte: ‘Zo’n klimzaal is een grote speeltuin voor volwassenen waarin je mag gaan klimmen en klauteren, maar dan op een technische en veilige manier. Bij boulderen hang je niet vast en klim je telkens een bepaalde korte route tot je aan het einde bent. Je mag fouten maken, want er liggen ­valmatten. Je hebt routes in verschillende niveaus, met holds (noppen om je aan op te trekken en ­duwen, red.) in een bepaalde kleur, die je volgt tot je boven bent. De routes worden heel regelmatig ­veranderd. Zo zijn er altijd wel nieuwe uitdagingen.

Ik ging voor het eerst klimmen bij BEEST Boulders, een grote zaal met veel niveaus in mooie kleurtjes, voor mij als vormgever toch een plusplunt (lacht). Soms heb je vijf of tien pogingen nodig voor één route, maar als je dan boven aankomt, voelt dat als een kleine overwinning. Een route duurt niet lang, dus je bent snel klaar, maar tussendoor moet je goed rusten om je kracht te behouden. Veel mensen denken dat je vooral klimt met je armen, maar je klimt beter vanuit je benen, want die hebben meer kracht. Boulderen is geen dure sport. Voor veertig euro heb je al goede klimschoenen, en dan heb je nog een pofzak (zakje met magnesium, red.) nodig om je handen mee te poederen, zodat je voldoende grip kan ­creëren. Beide kan je ook huren in de klimzaal zelf.’

© Laura Vleugels

Prijs: voor exclusieve materiaalhuur betaal je tussen € 10 en € 20 per sessie, afhankelijk van de zaal en formule.

Ideaal voor… ‘iedereen die z’n innerlijke kind nog eens wil bovenhalen.’

Leukste moment: ‘Wanneer je na een aantal keer proberen eindelijk boven raakt, voelt dat geweldig.’

Niet vergeten: ‘Doe je juwelen – en dan zeker je ringen – uit, want daar kan je je mee bezeren.’

Productie: Arkasha Keysers

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '