Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jackson David via Unsplash

Hoe pak je dit aan met dat kritische stemmetje in je hoofd dat zegt: ‘Ik kan dit niet’?

Met deze 6 tips leer je jezelf meer te respecteren

Wil jij jezelf meer leren respecteren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Je bent niet de enige! Uit een zelfliefde-onderzoek van Helan blijkt dat meer dan de helft van de Vlamingen (53 %) graag zou willen weten hoe ze meer respect kunnen opbrengen voor zichzelf. Maar hoe pak je dit aan met dat kritische stemmetje in je hoofd dat zegt: ‘Ik kan dit niet’?

Het kan moeilijk zijn om van jezelf te houden en het is vermoeiend om jezelf constant in twijfel te trekken. Toch is zelfrespect een belangrijke stap naar een gezond en gelukkig leven. Met deze zes tips ben je goed op weg naar een betere relatie met jezelf.

Behandel jezelf als een vriend.

Wees vriendelijk en begripvol voor jezelf, net zoals je zou zijn voor een goede vriend. Praat positief tegen jezelf en geef ook complimenten.

Stel gezonde grenzen.

Leer ‘nee’ te zeggen wanneer dat nodig is en zorg ervoor dat je niet over je eigen grenzen gaat. Respecteer je eigen behoeften en verlangens.

Leer van je fouten.

Fouten maken is menselijk, iedereen maakt ze. Bekijk ze als leermomenten en wees niet te hard voor jezelf. Drie op de vijf Vlamingen beseffen dat ze de lat te hoog leggen in deze drukke wereld, je bent niet alleen.

Zorg goed voor jezelf.

Zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt, gezond eet en voldoende beweegt. Luister naar je lichaam en geest en geef jezelf wat je nodig hebt.

Omring jezelf met positieve invloeden.

Breng tijd door met mensen die je steunen en je aanmoedigen. Vermijd mensen die je naar beneden halen en je zelfrespect verminderen.

Accepteer jezelf zoals je bent.

Last but not least. Wees trots op je unieke eigenschappen en vaardigheden. Stop met het vergelijken van jezelf met anderen en accepteer jezelf voor wie je bent, iedereen is uniek.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '