Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Hij verlost ze van hun pijn en kwaaltjes.

Charlie geneest mensen met zijn brein in het programma ‘The Healer’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Charlie Goldsmith kan mensen genezen enkel en alleen door zijn geest te gebruiken. In het nieuw TLC-programma ‘The Healer’ kan je zien hoe de Australiër mensen verlost van hun pijn.


Charlie heeft een unieke gave, die tegelijkertijd enorm veel vragen oproept. Hij zou mensen kunnen genezen met zijn geest. Charlie merkte rond zijn achttiende dat hij speciaal was. Hij zat aan het ontbijt toen hij een eigenaardige kracht voelde tussen zijn handen. Toen hij aan een vrouw vroeg of zij die energie ook voelde, was ze na zijn aanraking plots verlost van haar pijn. Dat was de allereerste keer dat hij iemand genas. In het programma ‘The Healer’ dat binnenkort op TLC komt, kan je de man aan het werk zien. In de eerste aflevering helpt hij een Lyme-patiënt van zijn enorme gewrichtspijnen af en laat hij een vrouw die in een rolstoel zit opnieuw wandelen. Verbazingwekkend, en eigenlijk ook een beetje ongeloofwaardig. Daarom stelden we de heler enkele vragen.

Hersenschade


‘Ik hoef de mensen niet aan te raken om ze te genezen’, vertelt Charlie. ‘Ik doe het puur met mijn hoofd. De persoon die voor me zit vertelt me wat zijn of haar probleem is en waar het precies pijn doet. Ik sluit mijn ogen en focus me op die persoon. Het gaat heel snel hoor, meestal ben ik na een dertig tot zestigtal seconden klaar. Daarna is de patiënt volledig genezen.’ Het gaat vaak niet om mensen die last hebben van wat buikpijn of een zwaar hoofd. Charlie neemt mensen onder handen die hersenschade hebben of een serieuze infectie opliepen die dodelijk kan zijn.

Ik doe het puur met mijn hoofd. De persoon vertelt me wat het probleem is en waar het precies pijn doet.

Kanker


Al kan hij niet iedereen beter maken. ‘Bij drie mensen op de tien werkt mijn gave niet’, aldus Charlie. ‘Ik weet niet waarom, aan mijn inzet ligt het alleszins niet, want ik geef me altijd volledig. Vooral mensen die last hebben van tinnitus blijven een raadsel voor mij. Ik krijg die pieptoon niet uit hun hoofd, hoe ik het ook probeer. Ook op kankerpatiënten heeft Charlie geen vat. ‘Zij krijgen vaak al zoveel andere behandelingen, dus ik weet nooit of het dankzij mij of de chemo is dat de persoon beter is’, besluit Charlie.

Effectief


Charlie kan zelfs mensen via de telefoon genezen. ‘Ik dacht vroeger dat ik de persoon in levende lijve moest zien om echt een verschil te kunnen maken’, vertelt Charlie. ‘Maar dat is helemaal niet waar. Ik doe mijn meeste genezingen nu zelfs vanop afstand, handig en net zo effectief.’ De patiënten die bij de heler op bezoek gingen in het televisieprogramma, zijn nog steeds allemaal van hun pijn verlost. Het effect van zijn genezende krachten is dus op lange termijn. ‘Als ik mensen genees, dan zit dat niet alleen een paar minuten tussen hun oren. Nee, 80% van hen is daarna echt beter. De opnames zijn nu ongeveer zeven maanden geleden en al die mensen die ik genas op tv, doen het nog steeds uitstekend.’

Het helen is enorm vermoeiend. Ik loop eigenlijk constant futloos rond, want het slorpt al mijn energie op.

Vermoeiend


Dokters en wetenschappers vonden nog steeds geen verklaring voor Charlies bizarre talent. ‘Ik ontmoette al verschillende geneesheren die erkennen dat er iets speciaals aan de hand is met mij, maar ze weten niet precies wat. Ze begrijpen er eerlijk gezegd geen snars van’, zegt Charlie. ‘Ik hoop dat ze ooit ontdekken hoe mijn brein werkt.’ Zichzelf kan hij niet genezen. ‘Ik word ook zelden ziek’, vertelt de heler. ‘Ik moet wel op mijn eten letten en veel sporten, want het helen zelf is enorm vermoeiend. Ik loop eigenlijk constant futloos rond, want het slorpt al mijn energie op. Ik steek ook minder tijd in mijn job dan ik eigenlijk zou willen, gewoon omdat mensen genezen zoveel tijd vergt. Maar ik heb dat er allemaal zeker en vast voor over.’

Kritiek


Charlie weet niet of er meer mensen zijn met dezelfde gave. ‘Ik denk van wel, dat moet toch? Al ben ik er nog geen tegengekomen. Ik hoop dat ze zich gesterkt voelen door mijn programma en zichzelf bekend maken, want wat wij doen, is toch belangrijk. We kunnen mensen helpen als medicijnen niet meer helpen.’ Hij is er zich van bewust dat veel mensen zijn kunnen in vraag stellen. ‘Ik doe dit al twintig jaar, dus ik ben de kritiek al gewend’, lacht Charlie. ‘Mensen zijn sceptisch, ik begrijp dat, maar ik kan daar niks aan veranderen. Als ze me bezig zien, veranderen ze meestal wel van mening.’ Je kan voor jezelf uitmaken wat je ervan moet denken, want ‘The Healer’ is vanaf 4 februari elke zondag om 22u te zien op TLC.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '