Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laura Tancredi via Pexels

Onze lezeressen delen hun eigen tips en wij zetten de belangrijke cijfers op een rijtje.

Onzeker over je borsten? Dit wil je over ze weten voor een confidence boost

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Hoewel we echt fier mogen zijn op onze borsten, gebeurt het weleens dat we ons er onzeker over voelen. Ze hangen wat lager, ze zijn hun kleinste zelf of misschien heb je ingetrokken tepels? Wat ons betreft verdienen werkelijk alle borsten de nodige liefde en appreciatie. Hier zijn enkele facts & figures om je eraan te herinneren dat je imperfect perfect bent!

We vroegen jullie op Instagram hoe tevreden jullie waren over je borsten. Hoewel de globale studie ‘The Breast Size Satisfaction Survey’ (2020) concludeert dat meer dan 70 % van de vrouwen ontevreden is met haar cupmaat, zijn toch de helft van onze lezeressen wél tevreden met hun borsten. Voor die andere 50 %, we got you. Dit zijn de dingen die je wil weten om je zelfvertrouwen wat op te krikken.

Perfecte borsten en tepels bestaan niet.

De vorm, kleur en maat van je borsten worden beïnvloed door een heel aantal factoren. Zo spelen je genen een grote rol, maar ook je gewicht, conditie en leeftijd beïnvloeden je borsten.

Ook binnen het tepelrijk bestaat er een ontzettend grote variëteit aan kleur, vorm en grootte. Misschien zijn de jouwe plat, verlegen, uitgesproken of wijzen ze in verschillende richtingen. Eén ding is zeker: geen tepel of borst is dezelfde. En dat is maar goed ook. Want het zou maar een saaie plek zijn als we allemaal exact hetzelfde paar borsten en tepels hebben, toch? Wat ons uniek maakt, mag dus best gevierd worden. Uit onze kleine survey geeft dan ook 61 % van jullie aan dat haar borsten niet symmetrisch zijn. Gemiddeld is de linkse borst dan ook groter dan de rechtse. Conclusie? Een ‘perfect’ paar borsten bestaat niet.

© Laura Tancredi via Pexels

Je borsten accepteren voor hoe ze zijn, is de weg naar zelfliefde.

In de media krijgen we vaak maar een heel beperkt soort borsten te zien, vaak een paar dat de – zogezegde – ideale vorm, kleur en maat heeft. De meesten onder ons passen niet in dat ‘perfecte’ plaatje, waardoor een heleboel vrouwen zich onzeker voelt over hun borsten.

Elk detail, bobbeltje en streepje maken jou tot wie je bent.

Toen we vroegen waar jullie het meest onzeker over zijn, blijkt de vorm van je borsten een groot struikelblok te zijn. Maar ook een grote 32 % geeft aan dat ze onzeker zijn over hun cupmaat. Zo geeft bijna 40 % van jullie aan dat jullie je borsten te klein vinden en 20 % vindt ze te groot. Minder dan een kwart van jullie heeft het dan weer moeilijk met haar tepels, en een tiende voelt zich ontevreden met striemen op de borsten.

De weg naar zelfliefde wil ook zeggen dat je je lichaam accepteert hoe het is. Elk detail, bobbeltje en streepje maken jou uiteindelijk tot wie je bent. Dus kijk eens goed naar jouw borsten en geef hen een leuk complimentje. Dat is pas lief zijn voor jezelf!

© Laura Tancredi via Pexels

Reminder: je borsten zijn ook functioneel.

Of je nu mama wil worden of niet: onze borsten komen met een belangrijke taak, en dat is het maken van voedzame melk voor eventuele kleintjes. Tijdens een zwangerschap krijgt je lichaam dan ook een soort software-update. Door heel wat hormonenschommelingen en klieren die zich activeren, kan het even wennen worden voor jou – en je borsten – om die nieuwe taak op zich te nemen.

Bij veel mama’s gaan hun borsten dan ook een andere vorm krijgen of ze beginnen wat meer te hangen. Voel je je daar onzeker over? Houd dit dan in je achterhoofd: het is een mirakel wat onze lichamen kunnen verrichten. Een kindje op de wereld zetten, ze van eten voorzien en daarvan herstellen? Moederschap is een moeilijke, voltijdse job en daar maken onze borsten mee deel van uit. Wees maar lekker fier op jezelf!

Onze borsten komen met een belangrijke taak, en dat is het maken van melk.

Dit waren jullie confidence boosters

Elkaar steunen in de zoektocht naar liefde? Daar zit kracht in. Daarom vroegen we jullie naar de beste confidence boosters wat betreft je borsten. Mooie lingerie kopen voor jezelf blijkt een gouden tip te zijn!

  • Complimentjes van je lief of vriendinnen
  • Mooie of sexy lingerie
  • Een beha die wél perfect past (ein-de-lijk!)
  • Kleding die ze mooi accentueren of het dragen van een elegante decolleté
  • De gedachte dat ze melk kunnen geven aan je kindje

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '