Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Geloof jij in deze mythe?

ONDERZOEK: zoveel spinnen smikkel je écht naar binnen per jaar

Krijg jij ook de kriebels wanneer je een spin ziet? En begin je volledig te flippen als mensen jou vertellen dat je minstens zeven of acht spinnen opeet per jaar? Maar klopt die bewering echt? Het wetenschappelijke magazine ‘Scientific American’ onderzocht die mythe en zorgt voor een geruststellend antwoord. Oef!


‘Je eet per jaar minstens 8 spinnen tijdens je slaap.’ Klinkt deze zin je bekend in de oren? Waarschijnlijk wel, want deze mythe wordt van generatie op generatie doorverteld. Daarom onderzocht het wetenschappelijke magazine ‘Scientific American’ die bewerking en hun resultaat klinkt bij elke persoon met arachnofobie als muziek in de oren. 

Geen spinnenhapje


Wij willen de onderzoekers van het magazine wel duizend maal bedanken, want volgens hen eet je zo goed als geen spinnen op in je slaap. Van een geruststelling gesproken.

Spinnen zitten namelijk graag in hun web of ze verstoppen zich tot er iets in hun net belandt. Natuurlijk verlaten ze hun thuisbasis al eens, maar dat doen ze alleen maar om te jagen en dan zijn ze zeker niet op zoek naar mensen die hen naar alle waarschijnlijkheid zullen vermorzelen. Spinnen hebben het daarbovenop niet echt voor trillingen, dus een slapend persoon zien zij niet als prooi. Dan heeft dat gesnurk en gewroet toch nog zijn voordelen.

https://giphy.com/gifs/phew-alan-ritchson-i-can-do-that-EDt1m8p5hqXG8

 

Bron: Het Nieuwsblad


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '