Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Mannen vallen op je ogen en je intelligentie

Het cliché dat mannen alleen op borsten of billen vallen, klopt niet meer. Mannen vinden je ogen en je intelligentie het aantrekkelijkst. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Utrecht.

De universiteit voerde een online onderzoek uit over wat mannen mooi en aantrekkelijk vinden bij een vrouw. Blijkbaar vinden mannen intelligentie belangrijker dan het uiterlijk van een vrouw. Een lieve, vrolijke en zelfstandige vrouw met gevoel voor humor scoort ook goed.

Qua uiterlijk kwam het onderzoek tot een verrassend resultaat: mannen vallen vooral voor de ogen van een vrouw, en dan pas voor haar borsten of billen. Ze houden ook van naturel en stralend, daarom vinden ze het niet nodig dat een vrouw veel make-up gebruikt. Foundation, mascara en lipgloss is voldoende. Cosmetische ingrepen, zoals borstvergrotingen, maken een vrouw zelfs onaantrekkelijk, zegt 63 procent van de ondervraagde mannen. Voor het grootste deel van de mannen is een B-cup groot genoeg. Hoge hakken zijn voor twee derde van de mannen niet aantrekkelijk.
 

Schoonheidsideaal mannen

De mannen in het onderzoek hebben ook hun eigen uiterlijk beoordeeld, en daaruit blijkt dat ook zij onzeker zijn. 47,5 procent van de mannen wil iets slanker zijn, en twee derde wil een beetje gespierder zijn. De helft van de mannen tot 40 jaar schaamt zich soms zelfs over zijn uiterlijk. 'In vergelijking met vrouwen ervaren mannen wel veel minder druk van buitenaf om aan het ideaal te voldoen. Een man ligt over het algemeen niet wakker van een buik die iets te fors is', zegt onderzoekster Liesbeth Woertman in de Volkskrant.

Zo'n 3500 mannen, vooral met een hoger diploma, vulden de enquête in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '