https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Doe jij mee met Tournée Minérale?

TOURNÉE MINÉRALE: een maand zonder alcohol? Zo hou je het vol

De feesten, nieuwjaarsborrels en late christmas brunches zijn normaal gezien allemaal achter de rug. Hoog tijd dus om onze lever een beetje rust te gunnen. Enter: Tournée Minérale, een maand zonder alcohol. Geen idee hoe je daaraan begint? Flair to the rescue, want wij hebben enkele tips om het toch vol te houden!


Het weekend is nog maar net achter de rug, maar met een beetje optimistische levenshouding (ahum) staat het volgende weekend alweer voor de deur en lonkt die fles rode wijn gevaarlijker dan ooit als je vrijdag op de zetel ploft na een lange week vol vervelende mails. Maar volgend weekend is het ook februari. De maand van Tournée Minérale. De maand zonder alcohol.

Zwicht niet! Een maand zonder alcohol gaat je écht goed doen, ook als je op 1 maart om 00.01 al met een shotje in je hand staat (slecht plan, want direct stomdronken). Een maandje niet drinken maakt je hoe dan ook bewuster van je drinkgedrag en geeft je lever eindelijk die welverdiende rust.

1. Tel de winst


Hou bij wat je normaal gesproken zou drinken en noteer op een blaadje hoeveel dat je zou kosten. Een paar flesjes wijn voor thuis, je lievelingscocktail (of twee, drie) op vrijdagavond, een fles bubbels voor de brunch op zondag… Trakteer jezelf met het uitgespaarde geld op die ene handtas die je al lang op ‘t oog hebt of dat paar schoenen dat normaal net buiten je budget valt. Of zet het, nu je toch verstandig bezig bent, op een spaarrekening.

2. Betrek je vriendinnen in je maand zonder alcohol


Overtuig je drinking buddy of je lief om mee te doen met je alcohol-detox. Gedeelde smart is immers halve smart, en bovendien wijst onderzoek uit dat een motiverende vriend of vriendin precies datgene is wat mensen met weinig doorzettingsvermogen nodig hebben.

3. Omarm ‘the smugness’


Schep tegen vrienden die nog wel drinken op over dat je a) zoveel beter slaapt b) oneindig veel productiever bent c) zo’n prachtige huid hebt d) intenser van het leven geniet en de ultieme uitsmijter: e) geen alcohol nodig hebt om het leuk te hebben. Maakt dat je populairder? Misschien niet, maar het gezelligheidsdrinken is stukken makkelijker te weerstaan als je toch niet meer wordt uitgenodigd. Moeilijke keuze…

4. Zoek andere randactiviteiten tijdens je maand zonder alcohol


Hou jezelf bezig. De avonden die je normaal gesproken aan de bar hangt, kan je nu spenderen in de bioscoop, het theater, bij je pasgeboren neefje of – surpriiiise – de fitness. Wie weet, hou je aan dat hele niet drinken nog een stel stevige spierballen over.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content