Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Monica Turlui via Pexels

Geef je self-careroutine een upgrade op maat!

HOROSCOOP: dit kan jij volgens je sterrenbeeld doen om je mentale gezondheid een boost te geven

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We gaven je al een heleboel self-love-tips, maar misschien kan je sterrenbeeld je nog het allerbest vertellen hoe je je self-careroutine kan upgraden om je mentale gezondheid een boost te geven. Deze tips moet jij volgens je sterrenbeeld een kans geven.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Jij voelt je op je gelukkigst wanneer je vrij kan zijn en af en toe een avontuurtje kan meepikken. Dit is dan ook jouw teken om in 2022 een reisje meer in te plannen, lieve Waterman. Of je nu een extra staycation inplant, naar de andere kant van de wereld reist of met je beste vriend(in) op citytrip gaat; stap eens wat vaker uit je vertrouwde omgeving.

Je staat er daarnaast om bekend vaak zenuwachtig te zijn, en die overprikkelde zenuwen kunnen slapeloosheid in de hand werken. Herkenbaar? Upgrade je slaaproutine door je aan een slaapschema te houden en van je slaapkamer een rustgevende ruimte te maken. Deze apps kunnen je misschien wel helpen om je slaapcyclus beter te begrijpen.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen zijn heel gevoelig van aard en staan altijd paraat om voor anderen te zorgen. Maar misschien wordt het tijd om ook eens voor jezelf te zorgen? Indien je daar nog nooit eerder over nagedacht hebt, is het aangeraden om eens stil te staan bij de personen waaruit jouw vangnet bestaat. En heb je überhaupt een vangnet? Probeer vrienden, familieleden en zelfs collega’s waar je je goed bij voelt te koesteren en leer om hen aan te spreken wanneer je het even moeilijk hebt.

Nog goed om te weten; volgens je sterrenbeeld is 2022 hét jaar om je (fysieke én mentale) gezondheid te geven wat je het al altijd beloofde. Of je nu een marathon wil lopen, beter wil leren slapen of je paniekaanvallen onder controle wil leren houden; maak een moodboard dat je kan helpen én motiveren om je doelen te bereiken.

Ram (21 maart – 20 april)

Jij wil altijd maar vooruitgaan in het leven, en meditatie is daarom ook niet aan jou besteed. Denk je. Verkeerd gedacht! Meditatie kan voor jou net de ideale manier zijn om die broodnodige rust te nemen en de pauzeknop even in te drukken. Of het nu ‘s ochtends vroeg is of ‘s avonds voor het slapengaan, maak er een gewoonte van om even rustig adem te halen.

Dat je altijd ‘snel, snel, snel’ wil gaan, zorgt trouwens voor heel wat opgehoopte energie. Werk je twee keer per week in het zweet om die energie los te laten, dat zal je helpen om nadien ook sneller rust te vinden. Maak er met andere woorden een missie van om jouw balans tussen rust en beweging te vinden.

Stier (21 april – 21 mei)

Als Stier maak jij je regelmatig zorgen om je financiële toestand. Heb je iets minder verdiend dan anders, dan kan dat bij jou stress in de hand werken. Je voelt je daarom ook vaak beperkt door dat getalletje op je bankrekening, waardoor je je diepste verlangens on hold zet. Probeer vanaf nu met een andere blik naar je spaarpotje te kijken en zie het als een bron om je dromen en doelen te bereiken. Wedden dat je daar veel gelukkiger en minder gestresseerd van wordt?

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Jij staat onder vrienden en familie bekend als een stresskipje en overthinker. Journaling zou je weleens kunnen helpen om je zorgen en stress los te laten. Maak er een net zoals Bella Hadid een gewoonte van om elke ochtend aan de ontbijttafel iets neer te pennen in je dagboek zodat je zorgeloos aan je dag kan beginnen.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Kreeften hebben een olifantenvel waarmee ze hun gevoelens proberen te beschermen en willen vermijden om gekwetst te worden. Maar dat beschermingsmechanisme zorgt ervoor dat ze zich vaak opsluiten in hun eigen wereldje. Op zoek gaan naar activiteiten die mentale, emotionele en zelfs fysieke bevrijding geven, kan voor hen dan ook wonderen doen. Lachyoga is daar een mooi voorbeeld van; het is een positieve oefening die het lichaam overspoelt met gelukshormonen en de opgekropte emoties loslaat. Daarnaast kan het ook altijd helpen om een therapeut onder de arm te nemen.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Zelfliefde is het begin van alles, lieve Leeuw! Want zoals RuPaul het zo mooi zegt: if you can’t love yourself, how in the hell you gonna love somebody else? Vertrouw op jezelf en laat de meningen van anderen koud. Je laat je nog net iets te vaak leiden door wat je omgeving te zeggen heeft, waardoor je niet 100 % jezelf kan zijn. Werk er ook aan om nóg meer van jezelf te houden door beloften aan jezelf na te komen. Wil je bijvoorbeeld al járen een opleiding tot barista volgen? Just go for it! 

Maagd (24 augustus – 23 september)

Maagden zijn net zoals Tweelingen grote overthinkers en zijn daarbovenop bijzonder streng voor zichzelf. Probeer die toxische relatie met jezelf te doorbreken en vind rust in mindfulness. Dat kan je namelijk helpen om je negatieve gedachten een halt toe te roepen en op een meer optimistische en zelfliefdevolle manieren in het leven te staan. Ook verbinding maken met de natuur kan voor jou helend werken. Leg een moestuintje aan, versier je appartement met een aantal extra planten of maak er een gewoonte van om je wat vaker te voet of met de fiets te verplaatsen.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Jij bent een chronische people pleaser, Weegschaal. En hoewel daar absoluut niets mis mee is, mag je niet vergeten om ook jezelf te pleasen. Geef daarom niet de behoeften van anderen, maar jezelf topprioriteit en wees wat sympathieker voor je eigen noden en dromen. Zet je geluk op de eerste plaats, en leer vooral een keertje neen zeggen. Wedden dat je zo veel meer energie overhoudt om leuke dingen te doen voor jezelf?

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Als Schorpioen straal jij een en al passie en gedrevenheid uit, maar je enthousiasme voor wat je doet kan je soms ook heel wat stress bezorgen. Een uitlaatklep waarmee je op tijd en stond stoom kan afblazen is dan ook exact wat jij nodig hebt om je mentale gezondheid te verzorgen. Met andere woorden: zoek uit wat jou na een hectische dag kan kalmeren. Meditatie, therapie, fitnessen, schilderen, wandelen,... het kan misschien wel helpen!

Boogschutter (23 november – 21 december)

Jij bent dol op reizen, maar tussen die weekenduitstapjes en zomervakanties door mis je vaak wat avontuur, waardoor je je vrij snel down kan voelen. Ga daarom op zoek naar een hobby waarmee je ook thuis toch aan je trekken komt. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een duikcursus, stel je open voor paaldansen of leer paardrijden. Het kan ook helpen om thuis naar de andere kant van de wereld te vluchten en je in te schrijven voor een virtuele Mexicaanse kookles of nieuwe taal te leren. Blijf je grenzen dus verleggen!

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbok, jij kan je mentale gezondheid boosten door wat meer van de kleine dingen in het leven te genieten. Een mooie zonsopgang, krokante pistolets op zondag of regenboog: sta eens wat langer stil bij wat je al hebt. Omdat je zo gedreven bent, vergeet je soms te genieten van dat waar je plezier uithaalt. Maak daarom eens wat meer tijd en ruimte voor kleine gelukjes en durf je werk eens wat vaker aan de kant te leggen zónder je daar schuldig over te voelen. Extra tip: toch een drukke werkdag, geef jezelf dan eens massage! Wedden dat je het heerlijk zal vinden?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '