https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

7. Dat je nu pas beseft hoe graag je brie, oesters, sushi, spiegeleitjes en preparé lust. En dat je partner die dingen vooral níét moet eten in je bijzijn als hij/zij geen vork in zijn/haar oog wil.

17 dingen die elke vrouw denkt in de eerste maanden van haar zwangerschap

Hoera, je bent zwanger! Lees: je bent al wekenlang zo misselijk als een krab en kan er met niemand over praten tot je twaalf weken ver bent. Omdat we je toch graag een hart onder de riem steken, verzamelden wij hier zeventien gedachten die elke vrouw ongetwijfeld heeft in de eerste maanden van haar zwangerschap. Want onthoud: you’re not alone!


1. Dat je eigenlijk tien maanden zwanger bent. Tien. Geen negen. Tien. Veertig weken gedeeld door vier weken per maand. Got it?

2. Dat ochtendmisselijkheid niet alleen ‘s ochtends voorkomt. Why?

3. Dat je borsten verdomd veel pijn kunnen doen. Don’t touch!

4. Dat diezelfde borsten plots veel meer (mannelijke) aandacht trekken, wat compleet fucked up is, want hallo, er groeit een baby in je.

5. Dat de hele wereld precies rond alcohol draait. En dat een glas wijn of cava weigeren meteen alarmbellen doet rinkelen bij je collega’s, familie en vrienden nog voor je hen het heuglijke nieuws kon meedelen. ‘Nee, ik heb gewoon geen zin om te drinken’, is blijkbaar geen geldig excuus.

6. On that note: dat je weleens alcoholverslaafd zou kunnen zijn. Tien maanden geen druppel drinken?! Lord, have mercy.

7. Dat je nu pas beseft hoe graag je brie, oesters, sushi en preparé lust. Om over dat spiegeleitje nog maar te zwijgen… En dat je partner die dingen vooral níét moet eten in je bijzijn als hij/zij geen vork in zijn/haar oog wil.

8. Dat je geen idee hebt hoe een zwangerschap eigenlijk verloopt. Perineummassage, quoi?

9. Idem voor crècheaanvragen. En ouderschapsverlof, kraamgeld en die eindeloze geboortelijst.

10. Dat ‘babywiskunde’ ronduit eng is: 6 luiers per dag = 180 luiers per maand = help, ik ben arm.

11. Dat jij en je gynaecoloog maar beter beste vrienden worden aangezien je hem of haar de komende maanden vaker zal zien dan je eigen moeder.

12. Dat 20u30 een redelijk uur is om in bed te kruipen. Thank god, halleluja!

13. Dat Google als een slecht lief is van wie je niet kan wegblijven. Want hoe kan je nu níét het antwoord weten op de vraag ‘Hoeveel woog de zwaarste baby ooit die natuurlijk ter wereld kwam?’.

14. Dat een blaadje sla nog nooit zo’n grote vijand was. Mag ik dat wel eten? Heb ik nu toxoplasmose opgelopen? Help!

15. Dat een naam kiezen voor je baby een gigantisch moeilijke opdracht is. Net als vroeger na een paar maanden nog van naam verwisselen – zoals je je pop vroeger van Sofietje naar Rosalietje slingerde – is helaas geen optie.

16. Dat er nog nooit zo vaak gevraagd werd hoe het met je gaat. En dat het eigenlijk niet over jou gaat, maar dat mensen vooral verhalen en echografieën van dat kleine wezentje in je buik willen zien. En dat je dat best wel vermoeiend vindt om zo in de belangstelling te staan. Om nog maar te zwijgen over de tig keren dat mensen vragen of ze al eens aan je buik mogen voelen. Why o why?

17. Dat er zowaar een mens in je groeit. Van je eigen vlees en bloed. Voor wie je gigantisch veel verantwoordelijkheidsgevoel creëert nog voor hij of zij geboren is. Heftig.

Foto’s: Shutterstock


Zwanger? Lees dan ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content