Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Capture d'écran par la RTBF

De stream werd door meer dan 1208 personen bekeken

Een 19-jarig meisje pleegde live zelfmoord op Periscope

Op dinsdagnamiddag heeft een meisje van negentien zich onder een trein geworpen. Een gruwelijke daad, want ze heeft haar wanhoopsdaad gefilmd en live uitgezonden op Periscope. Er is ondertussen een onderzoek opgestart.

De naam van het meisje is niet gekend, maar de website France Info geeft ons enkele feiten. Zo heeft ze zelfmoord gepleegd voor de ogen van meer dan 100 toeschouwers en dit dinsdagnamiddag rond 16u30. Het meisje bevond zich in Frankrijk, op een twintigtal kilometer van de hoofdstad. Net voor ze onder de trein sprong, gaf ze mee dat ze verkracht was en gaf ze ook de naam van de dader mee. Verder zei ze ook nog:
 

Ik ben op het punt gekomen waar ik niets meer heb om voor te leven.

Verder heeft het meisje minderjarige kijkers gevraagd om niet te kijken naar wat er zat aan te komen. Ze was niet op zoek naar aandacht, maar naar een manier om haar verdriet te uiten. Een dramatische oplossing die heel wat vragen oproept over het sociale-mediagebruik van jongeren.
 

Periscope: het sociale netwerk met een duistere kant

Periscope is een sociaal netwerk dat snel aan belang wint. Je kan er live filmpjes mee opnemen en ook naar video’s van andere personen kijken. Verder kan je ook in contact komen met een persoon die op een bepaald moment iets aan het opnemen is.

Het probleem met de applicatie is dat de content voor iedereen toegankelijk is. Het is niet moeilijk om de gevaren op te merken, zeker in het geval van minderjarigen. Deze zijn vaak erg beïnvloedbaar door individuen die slechte bedoelingen hebben.

 

Lees ook:

Heb je vragen over zelfdoding of wil je met iemand praten? Dat kan, gratis en anoniem. Op www.zelfmoord1813.be of tele-onthaal.be kan je chatten, bellen kan op de nummers 1813 (Zelfmoordlijn) of 106 (Tele-Onthaal).
Wil je graag praten met nabestaanden? Surf naar www.werkgroepverder.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '