Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

De dag beginnen met een lach is al de eerste stap!

Door deze 9 dingen te doen word jij veel gelukkiger

Geluk is geen geheim recept dat alleen maar aan een geselecteerd aantal mensen wordt gegeven. Hoewel we allemaal gelukkig worden van andere dingen, zijn er een aantal tips waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze ons happy te maken. Check wat jij kan doen om positiever in het leven te staan.

1. Begin de dag met een lach.


Sta jij op met een slecht humeur? Dan kan de rest van je dag ook vervelend voelen. Het is te begrijpen dat je gewoon geen zin hebt om op te staan om 7 uur ’s ochtends, maar probeer het toch positief in te zien. Begin de dag met een glimlach en denk aan de dingen waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld: een dak boven je hoofd, genoeg eten en de mensen op wie je kan vertrouwen.

2. Sport meer.


Wanneer je sport, voel je je gelukkig. Niet alleen door endorfine, een stofje dat je aanmaakt tijdens het sporten en je een goed gevoel geeft, maar ook op lange termijn merk je positieve effecten.

3. Eet gezonder.


Niet voor niets zeggen ze: ‘Je bent wat je eet‘. Uit onder andere deze studie is gebleken dat jongvolwassenen zich gelukkiger voelden op dagen dat ze veel groenten en fruit aten. Denk hierbij aan 7-8 porties per dag.

4. Breng meer tijd door met familie.


Je aangeboren familie kun je niet kiezen, dus ze ontwijken omdat jij ze niet leuk vindt is geen logische optie. We hebben soms nu eenmaal behoefte aan familie en mensen die we kunnen vertrouwen. Daarbij kun je niet zo gelukkig worden in je eentje, dan met familie om je heen.

5. Stop met klagen.


Vraag jezelf: wil ik liever klagen, of gelukkig zijn? Het voelt soms heel fijn om te klagen en zagen over de zoveelste vertraging van de trein. Maar door dat te doen, denk je aan dingen die je humeur kunnen verpesten en dat wil je voorkomen. Probeer daarom overal een voordeel in te zien.

6. Slaap voldoende.


Nog een aflevering kijken op Netflix, even doorbabbelen met je vriend(inn)en of snel nog even leren voor een toets die je morgen hebt. Redenen om laat te gaan slapen zijn er genoeg. Maar is dat het waard om van je slaap af te houden? Een aflevering kan je morgen ook kijken evenals het praten met je vriend(in) en voor die toets kan je voortaan beter eerder beginnen met leren. Zorg dat je voldoende slaap hebt om je door de dag heen te slepen met een goed humeur.

7. Maak anderen gelukkig (maar niet als jij er ongelukkiger van wordt).


Nu hebben we het natuurlijk niet over dingen doen die jij niet wil. Maak anderen gelukkig op een manier dat je niets terug verwacht van hen. Help een dakloze, voer een gesprek met een bejaarde of zamel geld in voor een goed doel. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het resultaat is dat er iemand gelukkig is geworden dankzij jou. Dit geeft jouw humeur echt een boost.

8. Vergelijk jezelf niet met anderen.


We zijn als mens snel geneigd om onszelf te vergelijken met anderen. Wanneer jij trots bent op iets wat je graag doet en je ziet iemand die beter is, moet je niet denken dat jij slechter bent. Zie het als iemand die ook jouw passie deelt. Wat maakt het uit als een anders het beter heeft? Als je stopt met vergelijken, ga je gegarandeerd ook meer genieten van wat je doet.

9. Geniet meer van de dingen om je heen.


Wanneer je gestrest en chagrijnig bent, zie je niet zo goed hoe mooi de dingen om je heen zijn. Kijk eens naar de bloemen, de lucht en andere dingen die je onderweg tegen komt. Soms voelt het goed om er stil bij te staan. Geniet van die leuke lach van je vriend(in), of de blik van je lief als hij/zij je ziet.

 Lees ook:

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '