Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Mijn ultieme tip? Neem amandelolie mee in je reiskoffer om schurende dijen te voorkomen', aldus Romy Schlimbach.

6 tips van onze bodyconfident-coach om als plussize persoon comfy op reis te gaan

De redactie

Yay, het vakantieseizoen is aangebroken! Dat betekent: zo snel mogelijk inpakken en wegwezen! Voor wie een maatje meer heeft, deelt onze bodyconfident-coach Romy Schlimbach enkele tips om zo comfy en zorgeloos mogelijk te vertrekken. Amen!

Verzorg je benen.

Pijnlijke, schurende benen, het is iets wat je op reis kan missen als kiespijn. Maar de combinatie van wandelen, zon en zweet, dat is om zeurende dijen vragen. Vergeet onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ dan ook geen biker short in je reiskoffer te stoppen. Die kan je makkelijk onder een jurk of rok dragen, en voorkomt die vervelende schaafwondjes. Mijn ultieme tip? Neem ook amandelolie mee en smeer je bovenbenen daar ’s ochtends mee in. Die droogt niet uit en zorgt ervoor dat je benen over elkaar glijden, en niet schuren. Nog een aanrader: antiwrijvingspray!

Draag de juiste schoenen.

Hoe mooi die sandalen ook mogen zijn: ze zijn meestal helaas niet ontworpen voor mensen met een maatje meer. Ben je van plan om tijdens die citytrip of zonvakantie wel wat kilometers te wandelen, draag dan overdag liever een paar stevige (wandel)schoenen om te vermijden dat je voet-, been- en/of rugpijn krijgt. Ze zijn dan misschien net iets minder fancy, maar zorgen er wel voor dat je zorgeloos en ten volle van je uitstapjes kan genieten.

Neem luchtige kledij mee.

Dikke mensen hebben vaak net iets sneller last van de warmte. Ik spreek uit eigen ervaring dat het dan geen goed idee is om halfnaakt rond te lopen. Draag in plaats daarvan maxi-jurken. De wind blaast er lekker door, ze zitten niet te strak (lees: geen okselvijvers!) én ze beschermen je lichaam tegen die brandende zon.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wees niet bang om op het vliegtuig een extra riem te vragen.

Reizen met het vliegtuig gaat so-wie-so gepaard met stress. Maak je op voorhand nog niet druk over of je wel of niet in het stoeltje zal passen en bespaar jezelf van angst en/of onrust door bij het boeken van je vliegtickets al te vermelden dat je waarschijnlijk een verlengstuk voor je riem nodig zal hebben. Het kan zijn dat die te kort zal zijn om comfortabel vast te klikken, dus dan is zo’n verlengstukje nodig. Toch nog schrik dat het voor problemen kan zorgen? Je kan zo’n verlengstuk ook zelf aanschaffen! Extra tip: duid op voorhand aan in welke stoel je wil zitten en kies eventueel voor eentje waarbij je net iets meer been- en bewegingsruimte hebt.

Wat je nog moet weten als je een lange vlieg- of autoreis voor de boeg hebt en die zo comfortabel mogelijk wil houden? Draag een losse broek, wandel op voorhand nog een beetje, en draag eventueel steunkousen, zodat je achteraf zo min mogelijk last hebt van gezwollen benen.

Vind swimwear die écht bij je past.

Everybody has a bikini body. Je hoort de slogan vaak, maar het is ook echt zo. Een mooie bikini of badpak waarover ik complimentjes krijg, geeft me het extra duwtje in de rug om zelfverzekerd over het strand te lopen. Online vind je gegarandeerd een uitgebreide keuze aan leuke swimwear in alle maten. Je hoeft er ook zeker niet op te bezuinigen. Geef liever honderd dan vijftig euro uit aan een nieuw badpak en beschouw het als een investering in jezelf.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Durf jezelf te tonen.

Vergeet vooral niet: je bent op vakantie, dus geniet ervan en durf jezelf te tonen! Pronk met je lijf in dat mooie badpak en sta niet stil over wat anderen daar mogelijks over denken. Je bent op reis, en je hebt evenveel recht als elke andere persoon aan het zwembad om daarvan te profiteren! Toch nog een beetje meer confidence nodig, dan kunnen deze boeken en podcasts je daar zeker bij helpen. De ideale reismaatjes, als je ’t mij vraagt.

Meer tips van Romy:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '