Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ze deelt foto's van haar curves met de hashtag #embracethesquish

Deze jonge vrouw toont trots haar rondingen op Instagram

Op Instagram tonen vrouwen hun striemen en delen ze foto’s zonder make-up, maar het Instagramaccount @nourishandeat gaat nog een stapje verder. Gina toont er met trots haar curves en roept haar volgers op om trots te zijn op hun vrouwelijke vormen. 

Gina is afkomstig uit Detroit en haar Instagramaccount draait om één ding: 'body positivity'. Ze wil dat vrouwen wereldwijd blij zijn met hun lichaam ongeacht hun kledingmaat of het getal dat op de weegschaal staat. Zelf post ze foto’s waar je haar rondingen goed kan bewonderen en ze moedigt andere vrouwen aan om dit ook te doen.
 

 

#embracethesquish 

Zelf heeft ze anorexia overwonnen en hier praat ze ook openlijk over met haar volgers. Vroeger zei ze tegen zichzelf dat het gewoon een fase of een dieet was. Dat ze zou stoppen met afslanken als ze weer gelukkig was met haar lichaam. Na een lange strijd heeft Gina ingezien dat het meer is dan een dieet. ‘Het is NIET gezond’, schrijft ze op haar account.
 

Nu heeft Gina de hashtag #embracethesquish gelanceerd. Hiermee wil ze haar steentje bijdragen en andere vrouwen steunen die het moeilijk hebben. In onze samenleving is de perfecte vrouw vaak niet realistisch. Vrouwen hongeren zichzelf uit om op het ideaalbeeld van onze maatschappij te lijken, een beeld dat vaak erg bewerkt is. Om dit tegen te gaan, deelt Gina – en vraagt ze aan andere vrouwen – om foto’s van hun rondingen te posten.


#cellulitesaturday

Naast #embracethesquish post Gina ook foto’s met de hashtag #cellulitesaturday. Door foto’s van haar cellulitis te tonen, wil ze aan andere vrouwen duidelijk maken dat dit volkomen normaal is. ‘Ik post zo’n soort foto’s omdat het enorm belangrijk is. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit zonder een normaal lichaamsbeeld. Ik wil niet dat ze hun zelfbeeld in vraag stellen omdat ze nog nooit een curvy lichaam gezien hebben.’
 

 

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '