Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

En zo heeft elk voordeel z'n nadeel

Deze 7 ‘slechte’ eigenschappen hebben ook een positieve kant

Iedereen heeft goede en slechte eigenschappen. Maar is een bepaalde eigenschap alleen positief of negatief, of hangt dat van het perspectief af? Te veel dromen zou een slechte eigenschap zijn, maar pessimisme is dat ook. Vreemd niet? Niet dus: deze 10 "slechte" eigenschappen hebben eigenlijk ook een positieve kant. 

1. Jij bent wereldkampioen uitstellen 

 

Uitstelgedrag

© giphy.com

Misschien is je uitstelgedrag niet een van je beste karaktertrekken. Waarschijnlijk zeg je elke keer wanneer je in tijdsnood komt dat je er de volgende keer vroeger aan zal beginnen, maar uiteindelijk doe je dat toch niet. De positieve kant is echter dat je zo hebt geleerd hard te werken en dat je onder hoge tijdsdruk kan presteren, omdat je dit altijd gedaan hebt. Je verliest geen tijd. Als je ergens aan begint, maak je het snel af en meestal mag het eindresultaat er best zijn. 

 

2. Soms ben je een echte egoïst

Egoïsme heeft een negatieve bijklank, maar iedereen is wel eens egoïstisch, niet? Soms moet je jezelf op de eerste plaats zetten en een keuze maken die in eerste instantie goed is voor jezelf. Een keer nee zeggen is oké en maakt je nog geen egoïst. Het is belangrijk dat je zorg draagt voor jezelf en niet alleen voor anderen.  

 

3. Soms voel je je de queen van de dramaqueens

 

slechte eigenschap 2

© giphy.com

Je moet natuurlijk niet van elke mug een olifant maken en geen drama scheppen waar er geen is. Maar meestal wijst dit erop dat je emotioneel bent en dat je het moeilijk vindt om met kritiek om te gaan. Het betekent echter ook dat je meer empathie hebt. Je leeft mee met anderen en hebt begrip voor hun situatie. Het is zelfs een heel positieve eigenschap als je jezelf in iemand anders schoenen plaatst. 

 

4. Je bent chaotisch en laat alles overal slingeren

Oké, het feit dat je rommel maakt, is minder aangenaam voor zij die met je moeten samenleven en -werken. We linken rommel ook automatisch aan luiheid, maar mensen die veel rommel maken, zouden heel creatieve geesten zijn. En creativiteit is een positieve eigenschap, toch? 

 

5. Je bent héél verlegen 

 

Verlegen

© giphy.com

Als verlegen persoon vind je het moeilijk om normaal te functioneren in een grote groep. Je bent nogal in jezelf gekeerd en je houdt je liever wat op de achtergrond. Toch heeft verlegen zijn ook een positieve kant: verlegen mensen denken veel na, waardoor zij vaak goede oplossingen vinden voor een bepaald probleem. 

 

6. Je bent impulsief

Wanneer ben je precies impulsief? Als je zonder veel moeite risico's neemt of zegt wat je denkt zonder daar eerst over na te denken, krijg je al eens de stempel 'impulsief' op je voorhoofd. Impulsieve beslissingen zijn niet altijd de beste beslissingen, máár de positieve kant is dat je nooit een saai leven zal leiden. 

 

7. Je bent ongelooflijk cynisch 

 

Slechte eigenschappen

© giphy.com

Vaak zijn cynische mensen heel wantrouwig ten opzichte van anderen. Je mag natuurlijk niet overdrijven en het is niet goed om niemand in vertrouwen te nemen. Maar tóch hebben cynische mensen één voordeel: ze zullen anderen niet zo snel met hun voeten laten spelen

 

 

 

 

Lees ook: 

Een keer nee zeggen, maakt je geen egoïst. Zo zeg je nee zonder je schuldig te voelen

Ben jij een uitslaper? Goed nieuws: laat opstaan, maakt je helemaal niet lui.  

Nood aan een weenfilm? Pak je zakdoek maar: 5 fims om bij te wenen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '