Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

De bestseller van Maisie Hill leert je bij over je cyclus.

TIP: duik tijdens een literair café in het boek ‘De Cyclus Strategie’

Annelies Hart

Op Menstrual Health Day vertelde Morgane Leten van ‘Het Cyclus Kompas’ hoe je je menstruatiecyclus als kracht kan inzetten. Voor wie nog meer wil bijleren over alles wat te maken heeft met menstruatie en cyclus: 27 juni is Brussel the place to be. Daar staat het literair café in Passa Porta in teken van ‘De Cyclus Strategie’ van Maisie Hill.

Mensen met een baarmoeder beginnen meestal te menstrueren in hun tienerjaren, maar toch duurt het jaren voor ze écht weten hoe zo’n hele cyclus in elkaar zit. Gelukkig kan je ondertussen aan de hand van verschillende bronnen een pak bijleren, denk maar aan de podcast die je meer inzicht geeft in wat er daar beneden gebeurt.

Maisie Hill heeft ook haar deel gedaan in de weg naar meer bewustwording omtrent de menstruatiecyclus. Hill is een hooggekwalificeerde en veelgevraagde menstruele gezondheidsexpert met meer dan vijftien jaar ervaring als behandelaar, coach en geboortedoula. Ze kent de kracht van het werken met de menstruatiecyclus en gelooft dat onze hormonen er zijn om ons te dienen en ons te helpen uit het leven te halen wat we willen.

No-nonsense uitleg

Vanuit die expertise schreef ze ‘De Cyclus Strategie’. Het boek biedt een no-nonsense uitleg van wát er nu exact in je lichaam gebeurt elke maand en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken.

Rebelle vzw organiseert nu een literair café in boekenwinkel Passa Porta in hartje Brussel, dat volledig in teken staat van de bestseller van Hill. Het café wordt geleid door vrijwilliger en boekenkenner Winnie, die zelf Sensiplan-consulente is en boordevol zit kennis over de cyclus en hormonen. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben, maar dat mag uiteraard wel!

Het literair café is helemaal gratis. Meer info en inschrijvingen vind je hier.

‘De Cyclus Strategie’ – Maisie Hill

‘De Cyclus Strategie’ – Maisie Hill

‘De Cyclus Strategie’ – Maisie Hill

Xander Uitgevers B.V.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '