Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Daarom heb jij het altijd koud

Terwijl je lief klaagt dat het veel te warm is, wil jij het liefst van al de hele dag tegen de verwarming plakken. Hoe komt het dat sommige mensen het altijd koud hebben terwijl anderen zelfs houden van ijzige temperaturen? We geven je ook tips tegen de kou!

Alles hangt af van je lichaamstemperatuur, die niet alleen bepaald wordt door je grootte en gewicht, maar ook door je leeftijd, geslacht en je gelukstoestand.
 

– Vrouwen hebben het vaak kouder dan mannen. De temperatuur van de handen van mannen is gemiddeld 32,3 °C en die van vrouwen 30,7. Een groot verschil dus!
 

– Als je meer weegt, heb je het warmer. Dat komt omdat je organen warmer zijn. Mensen met een (te) laag BMI, moeten dus meer moeite doen om zichzelf op te warmen.
 

– Als je regelmatig omgaat met mensen die je graag hebt, zal je het warmer hebben. Canadese onderzoekers ontdekten dat mensen die eenzaam zijn, het vaker koud hebben.
 

– Als je te weinig slaapt, zal je zenuwstelsel ook meer moeite hebben om je lichaamstemperatuur te regelen, en daardoor zal je sneller bibberen.

 

Wat kan je doen tegen de kou?

 

– Je voeten zijn meestal nog kouder dan de rest van je lichaam. Zorg er dus voor dat die altijd goed ingepakt zitten, met verschillende sokken over elkaar en een dekentje.
 

– Draag verschillende laagjes over elkaar in plaats van één dikke trui. Zo zorg je voor een betere isolatie. Mocht je het toch te warm krijgen, kan je altijd een laagje uittrekken.
 

Sport! De beste manier om je lichaam warm te houden, is zo veel mogelijk in beweging blijven. Zo krijg je ook meer energie.
 

– Drink hete koffie, thee of chocomelk. Niets zo goed om je van binnenuit te verwarmen, en je kan ook je handen opwarmen aan de tas!

* Heb je met deze koude temperaturen last van de winterblues? We geven je tips om er weer bovenop te komen!
* En voor een verkoudheid hebben we ook enkele camouflagetips!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '