https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Dankzij mijn optimisme heb ik het overleefd'

Borstkanker, brand, scheiding…

Dit is té veel pech voor één leven: mama ziek, een agressieve borstkanker, een verwoestende brand en ook nog een scheiding. Maar Ilke? Die krabbelt overeind en gaat door. Knap.

Ilke: “Ik kon het eerst niet geloven toen de dokter me vertelde dat ik borstkanker had. Twee dagen lang liep ik rond met een onwerkelijk gevoel, alsof ik aan het dromen was. Ik was net bevallen, mijn mama was ziek, het kón toch gewoon niet dat ik nu ook ziek was? Ik ontdekte het knobbeltje terwijl ik borstvoeding gaf aan Tijl.

Zorgen maakte ik me niet: als je borstvoeding geeft, voel je altijd wel iets in je borsten, gezwollen kliertjes en zo. Maar toen ik op controle moest bij de gynaecoloog liet ik het toch maar checken. Een paar dagen later kreeg ik telefoon: of ik naar het ziekenhuis kon komen. En daar hoorde ik het: ik had een heel agressieve vorm van borstkanker. Ik weet nog dat ik aan de oncoloog vroeg:

‘Wat als er uitzaaiingen zijn?’ Hij antwoordde: ‘Dan gaan we proberen om het jou zo makkelijk mogelijk te maken voor de tijd die je nog hebt.’ Die woorden vergeet ik nooit. Dit is echt, dacht ik toen, ik ga misschien dood. De week die daarop volgde, vol testen en onzekerheid, was hels. Ik kon alleen maar aan mijn kinderen denken. Tijl was nog maar zes weken, Sim twee. Hoe moest ik hen uitleggen dat mama misschien een sterretje zou worden?

Alsof dat nog niet erg genoeg is, krijgt Ilke ook af te rekenen met een brand en een scheiding. Hoe ze haar leven tóch weer op de rails krijgt, ontdek je deze week in Flair.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content