Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

6. 'Bepaalde tepels zijn niet normaal.'

9 van de grootste fabels over je borsten

Hoe fascinerend we onze boobs ook vinden, er zijn een heleboel dingen die we er niet over weten. Natuurlijk leer je het één en het ander tijdens de biologieles , maar hoe zit het met de kleine dingen waar niemand je over vertelt? Als jij weleens denkt dat je borsten abnormaal zijn, dan is er een grote kans dat hieronder het tegendeel bewezen wordt.


Vaak krijgen we een ideaalbeeld over onze boezem mee van vrienden, televisie of tijdschriften en denken dan dat dit normaal is. Maar boobs zijn er in allerlei soorten, vormen en maten, en ook die van jou zijn normaal. Pas wel op met veranderingen in je borst, of als je een ongewoon knobbeltje voelt. Kijk en voel geregeld naar je borsten en ga elk jaar langs bij de dokter voor een klein onderzoek. Zo weet je zeker dat je er op tijd bij bent als er iets veranderd is.

1. ‘Je borsten horen gelijk te zijn.’


Moeder Natuur heeft de boel niet altijd even gelijk verdeeld, ook niet in het geval van onze borsten. Hoewel het lijkt van niet, hebben de meeste vrouwen ongelijke borsten. Zit er bij jou een cupmaat verschil in? Koop dan een bh die om je grootste borst past. Trek het beha-bandje rond de kleinste borst iets meer aan en stop een pad in die cup.

2. ‘Als je aankomt, worden je borsten ook groter.’


Dit verschilt van persoon tot persoon. Iedereen komt aan op andere plekken van het lichaam, dus niet per se eerst aan de borst. Expres aankomen omdat je verwacht dat je boezem dan ook groter wordt, heeft dus geen zin.

3. ‘Jongens houden alleen maar van grote borsten.’


Wie bepaalt wat een jongen mooi vindt? Net zoals dat de ene vrouw wel van baarden houdt en de andere weer niet, houden jongens ook van verschillende dingen. Wees vooral jezelf en verspil geen tijd en moeite aan een jongen die niet verder kijkt dan borsten.

4. ‘Je borsten zullen even groot worden als die van je moeder.’


Dat is genetisch bepaald. Je ben toch geen kloon van je moeder?

5. ‘Als je op je zij slaapt, krijg je ongelijke borsten.’


Dit is nooit wetenschappelijk bevestigd, en waarschijnlijk vermoeden mensen dit omdat ze ongelijke borsten hadden. Maar hoe je ook ligt of slaapt, de kans is groot dat je borsten oneven worden. Lig dus lekker zoals jij dat wilt.

6. ‘Bepaalde tepels zijn niet normaal.’


Of je nou hele grote, hele kleine of ingetrokken tepels hebt: er is helemaal niks raars aan. Alle tepels zijn verschillend en de borsten van modellen die je ziet, moeten niet het beeld dat je hebt van ‘normale borsten’ zijn. Veel vrouwen gaan voor plastische chirurgie wanneer ze er ontevreden over zijn, terwijl er om mee te beginnen al helemaal niets mis mee was.

7. ‘Slapen met een beha zorgt ervoor dat je borsten niet meer groeien.’


Dit is net zo waar als het bestaan van de tandenfee... helemaal niet dus! Als jij het leuk vindt om te slapen met beha, moet je dat ook gewoon blijven doen. Dat scheelt je in de ochtend weer vijf minuten worstelen met je beha om hem goed aan te krijgen.

Mocht je ooit gehoord hebben dat je borsten voller en ronder worden als je met een beha aan slaapt, dan moeten we je weer teleurstellen. Ook dat is een fabel.

8. ‘Er bestaan oefeningen of pillen die je borsten laten groeien.’


Helaas, er bestaat geen wondermiddel voor een grotere boezem. Je kan wel de spier onder je borsten trainen om ze steviger te doen lijken, maar dat heeft geen effect op de grootte van je borsten.

9. ‘Je borsten stoppen met groeien na je eerste maandstonden.’


Veel meisjes geloven dat je boobies stoppen met groeien als je je regels hebt gekregen. Hoewel dit voor sommigen inderdaad zo kan zijn, betekent dit niet dat het ook voor jou geldt. Het groeien van je borsten kan tot je twintigste ongeveer doorgaan.

Lees meer:

Partner Content

' ' ' '