Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

7 x bouwen aan zelfvertrouwen

Loopbaancoach Vreneli Stadelmaier schreef het boek F*ck Die Onzekerheid, een boek over het bedriegerssyndroom, hoe je het kan herkennen, ermee kan omgaan en hoe je het kan aanpakken. Hier ontdek je 7 tips.

1. Lijst je successen op

Bekijk je cv, zoek je diploma’s, maak een lijstje met successen en breng je competenties in kaart. Het zal je helpen om zwart-op-wit te zien wat je kan en doet.

 

2. Word baas over je eigen gedachten

Jij bent de baas over je eigen gedachten, de negatieve en de positieve. En jij bepaalt of je naar die stemmetjes in je hoofd luistert of niet.

 

3. Werk niet té hard

Maak een onderscheid tussen belangrijke en dringende opdrachten en stel prioriteiten. Niet alles moet tegelijkertijd gedaan worden.

 

4. Eigen je je successen toe

Denk eens na over je successen en hoe je die bereikt hebt. Niet alles gebeurt namelijk door toeval of hulp van anderen, soms boek je echt zelf successen. En daar mag je fier op zijn.

 

5. Get in shape

Train je hersens, sport, eet gezond, slaap genoeg en maak tijd voor je vrienden. Een gezonde geest in een gezond lichaam, quoi.

 

6. Durf hulp te vragen

Verzamel eerlijke mensen om je heen die positieve feedback kunnen en durven te geven, en die je op die manier helpen om in jezelf te geloven.

 

7. Oefen

Hou een dagboekje bij waarin je alle goede en slechte momenten opschrijft en evalueer op het einde van de week. Wat was goed? Wat kon beter? En ga dan door. 

 

*5 tips om je mooi te voelen in lingerie

*Hoe tevreden ben jij met je lichaam?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '