Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

6 x minder snel honger met deze voeding

Kan je dat hongergevoel maar niet onderdrukken en wil je niet meteen naar die doos met koekjes grijpen? Hier zijn zes voedingsmiddelen die niet alleen je honger stillen, maar bovendien ook nog eens goed zijn voor je gezondheid.

1. Appel

Een appel is het ideale tussendoortje om die extra kilo’s eraf te houden. Een appel zorgt er niet alleen voor dat je sneller vet verbrandt, maar geeft je ook meer energie. Wel is het belangrijk dat je de appel niet schilt. Anders gooi je waardevolle voedingsstoffen de vuilbak in.

 

2. Bonen

Bonen en erwten zijn een ideaal bestrijdingsmiddel tegen de honger omdat ze vol zitten met vezels. Je bloedsuikerspiegel blijft intact en je zal minder snakken naar koolhydraten. Bovendien zal je je ook sneller vol voelen en je zo minder snel overeten.

 

3. Eieren

Onderzoek heeft aangetoond dat als je eieren eet voor je ontbijt, je de rest van je dag minder zal eten. Gemiddeld zal je 438 calorieën minder consumeren dan wie een ontbijt zonder eieren eet, maar wel met hetzelfde aantal calorieën. 

 

4. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is de beste keuze wanneer je een klein hongertje hebt. Deze soort heeft namelijk dubbel zo veel proteïnen als normale yoghurt. Deze healthy snack bevat bovendien ook weinig suikers.

 

5. Mango

Een mango is niet alleen yummy, maar ook nog eens een ideale snack voor als je op dieet bent. Mango eten helpt namelijk om je bloedsuikerniveau op peil te houden.

 

6. Pistachenoten

Ook al zijn noten calorierijk, ze zijn ideaal om te eten wanneer je gezond wil leven of wat wil vermageren. Noten zorgen er namelijk voor dat je minder snel weer honger zal hebben. Ook gaan ze je metabolisme een boost geven. Let’s go nuts! 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '