Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jan Zhukov via Unsplash

Goed voor jou, je relatie én je gezondheid.

5 redenen waarom naakt slapen goed voor je is

Vergeet pyjama’s, nachtjapons en zelfs oversized T-shirts. Want naakt slapen is goed voor jou, je relatie én je gezondheid. En dat weten millenials maar al te goed. Want uit een nieuwe studie blijkt dat maar liefst 65% van de millenials ervoor kiezen om naakt te slapen.


 

1. Blijer met je relatie


Het lijkt niet meteen aan elkaar gelinkt: naakt slapen en de geluksfactor in je relatie. En toch zou er een duidelijk verband zijn. Voor een Britse studie werden zo’n 1.000 volwassenen, allemaal getrouwd of in een relatie, gevraagd wat ze ‘s nachts droegen en hoe ze zich voelden in hun relatie. Maar liefst 57% van de naaktslapers beweerde gelukkig te zijn in zijn relatie, terwijl dat voor 48% van de pyjamadragers en 43% van degenen met een nachtjapon zo was. De minst blije groep was die met de onesies: amper 38% was een blije relatiehelft. Of hoe zo’n trendy kledingstuk niet goed voor je relatie blijkt te zijn. Toch maar uitspelen voor je in bed kruipt?

 

2. Verhoogd libido


We vertelden je al over de vele voordelen van knuffelen en één daarvan was duidelijk: raakt jouw huid de zijne aan, dan maakt je lijf het hormoon oxytocine vrij – ook wel het knuffelhormoon genoemd – waardoor je je meer verbonden en vertrouwd voelt met je lief. Maar het vermindert ook stress, vertraagt je hartslag, vermindert je bloeddruk én – het belangrijkste – verhoogt je sex drive. En als één aanraking al zo veel goeds veroorzaakt, wat moet dat dan zijn als jullie helemaal naakt samen slapen?

 

3. Een betere, diepere nachtrust


Je gaat vrolijker door het leven als je goed slaapt. Maar vaak lukt het ons niet: die irritante mug, het snurkend lief of de te hete temperaturen. En al helpt naakt slapen niet meteen voor die eerste twee problemen, wil je minder last hebben van de hitte, dan doe je er goed aan naakt tussen de lakens te kruipen. Want wie naakt slaapt, voorkomt dat zijn lichaamstemperatuur te hoog oploopt, waardoor je makkelijker in slaap valt.

 

4. Het voorkomt schimmelinfecties


Je vagina bevat kleine hoeveelheden schimmels, dat is perfect normaal. Maar wie ooit last heeft gehad van een schimmelinfectie, weet: dat wil je liever niet nog een keer oplopen. Naakt slapen helpt je zo’n vervelende infectie te voorkomen. Schimmels houden immers van vochtige omgevingen en slaap je naakt, dan geef je je vagina letterlijk meer ademruimte en dat is goed voor de balans van je intieme zone.

 

5. Je voelt je zelfzekerder


De lakens die je zachtjes raken of de koelte van de lucht: naakt slapen geeft je sowieso een instant sexy gevoel. Meer nog: uit een studie die in 2017 gepubliceerd werd in het Journal of Happiness Studies blijkt dat mensen die de meeste tijd naakt doorbrengen, een positiever zelfbeeld hebben. Door jezelf regelmatig te ‘confronteren’ met je naakte lichaam, zou je gemakkelijker je ‘imperfecties‘ kunnen accepteren.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '