Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Zo word jij in no time een ochtendpersoon!

19 manieren om ’s morgens vrolijker op te staan

Als je geen ochtendtype bent, staat opstaan voor jou gelijk aan snoozen en een kop straffe koffie. Je geraakt er wel de deur mee uit, maar je begint er niet bepaald vrolijker mee aan je dag. Dankzij deze tips ga je met een goed humeur de dag tegemoet.

1. Neem tijd voor ontbijt. Een goed ontbijt is de brandstof voor je lichaam, maar we skippen het meestal omwille van tijd (en slaap). Probeer een kwartiertje uit te rekken voor je ontbijt, en je merkt meteen dat je wakkerder en met meer energie aan je dag begint.

 

2. Stretch je spieren zodra je wakker bent. Dat zorgt ervoor dat je bloed door je hele lichaam gaat stromen. En het kan gewoon nog onder je warme lakens! Zodra die endorfines vrijkomen, zal je je minder gestrest voelen en met een positieve vibe opstaan.

 

3. Luister naar muziek. Stel een feel-good-playlist samen met al je favoriete liedjes en zet die op zodra je opstaat.

 

4. Bereid jezelf de avond voordien al voor op de ochtend. Als je ’s ochtends nog moet rennen om je sleutels, telefoon en notitieboekje tijdig te verzamelen, geraak je alleen maar meer geërgerd. Als je de avond ervoor tien minuutjes neemt om alles klaar te leggen, zal je met minder zorgen opstaan.

 

5. Speel met je huisdier. Een instant blijmaker? Je pluizige bestie!

 

Fluffy huisdier

Bron: GIPHY

 

6. Zet wat verse bloemen op je nachtkastje. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bloemen mensen vrolijker maken. Plaats ze dus ergens waar je ze 's morgens onmiddellijk kan zien.

 

7. Druk niet op snooze. We weten dat dit een heel moeilijke is, maar wat je ook doet: druk niet op die snoozeknop! Je wordt er alleen maar luier van dan wanneer je meteen opstaat.

 

8. Sluit je gordijnen maar voor de helft. Zeker in de herfst en winter is elk straaltje zonlicht dat je kan meepikken een plus. 

 

9. Ga een uur vroeger naar bed. Je zal wellicht niet meteen in slaap vallen, maar je laat je lichaam weten dat het tijd is om te rusten. Geloof ons, je zal goed uitgerust aan de volgende dag beginnen. Je wordt misschien zelfs vroeger dan gepland wakker, waardoor je je productiever voelt en zelfs de tijd hebt om te ontbijten!

 

10. Laat je social media even links liggen. We doen het allemaal; zodra we wakker zijn, onze telefoon nemen om Facebook, Instagram en/of e-mails te checken. Probeer dat een keertje over te slaan en je zal merken hoe zalig dat eigenlijk is.

 

11. Word wakker naast iemand die je graag ziet. Oké, je zal misschien voor eeuwig in bed willen blijven liggen en je ziek willen melden bij je baas, maar wakker worden naast je lover zorgt gegarandeerd voor die glimlach op je gezicht.

 

12. Slaap op je rug. Uit onderzoekt blijkt dat dat de beste slaaphouding is.

 

13. Sta een halfuurtje vroeger op. Je gelooft het misschien niet, maar vroeger opstaan zal een gigantisch positief effect op de rest van je dag hebben.

 

14. Neem een douche. En dan het liefst met je favoriete shampoo en heerlijk geurende douchegel. Let er wel op dat je niet te warm doucht.

 

Emma Stone

Bron: GIPHY

 

15. Lees een motiverende quote. Of je nu naar je favoriete 'Sex and the City'-quote kijkt of je maandag wil vergeten met deze monday quotes, een inspirerend citaat zorgt voor een absolute kickstart van je dag.

 

16. Slaap naakt. Dat heeft namelijk een heleboel voordelen.

 

17. Probeer niet te eten vlak voor je gaat slapen. Zo vermijd je dat opgeblazen gevoel dat je de hele nacht wakker houdt. 

 

18. Stel je wekker in met je favoriete liedje. Het leven is zo veel mooier als je opstaat met Shake it Off van Taylor Swift of 7/11 van Beyoncé.

 

19. Verwen jezelf zo nu en dan. Voel je niet schuldig als je jezelf af en toe verwent met een heerlijk chocoladebroodje of een cappuccino met extra veel slagroom. Je wordt dan tenminste wakker met iets om naar uit te kijken.

 

Croissantjes

Bron: GIPHY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '