Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Gemakkelijk afvallen!

10 simpele en leuke manieren om calorieën te verbranden

Het klinkt misschien gek om na een koude douche op de toppen van je tenen te staan tijdens het kammen van je haar. En al schaterlachend de trap op te lopen en elke keer een trede over te slaan… Maar het helpt! Hieronder enkele leuke (soms gekke) manieren om extra calorieën te verbranden.

Lach!

Juist, lachen is een goede manier als het op calorieën verbranden aankomt. Plezier hebben tijdens het afvallen, meer kun je toch niet vragen? Door 15 minuten per dag te lachen, ga telkens met 50 calorieën minder door het leven. Haal die komedies maar uit de kast!
 

 

Je buik intrekken…

De weg naar een afgelijnde sixpack is dan wel lang, elk beetje helpt. Door je buik in te trekken, train je je buikspieren. Je hoeft er zelfs niet voor uit je luie zetel te komen. Op het eerste zicht misschien niet zo comfortabel, maar wel effectief.
 

 

Neem een koude douche.

Of dit een leuke manier is, laten we in het midden, maar dan ben je op z'n minst al proper. Door een koude douche te nemen,  moet je lichaam harder werken om je temperatuur op peil te houden. Resultaat: opnieuw enkele calorieën minder.
 

 

Trappen lopen

Woon je op de zevende verdieping? Ideaal, want trappen zijn een goede workout. Om het nog wat aan te scherpen raden we je aan iedere keer een trede over te slaan. Zo worden je beenspieren getraind en mag je heel wat calorieënvaarwel zeggen. Nog enkele boodschappentassen erbij en de kous is helemaal af! Maar pas op: Flair is niet verantwoordelijk voor gebeurtelijke ongevallen.
 

 

Drink ijskoud water

Hier geldt hetzelfde principe als bij de koude douche. Net voor je een eindje gaat wandelen, kun je een glas ijskoud water drinken, waardoor je lichaam moet werken om alles op temperatuur te houden. Minder kledij aantrekken is ook een optie, maar dan stijgen je medische uitgaven misschien iets te veel.
 

 

Shake your legs!

Je collega's zullen misschien raar opkijken, maar het is een uitstekende methode om calorieën te elimineren. Deze manier is vooral geschikt voor mensen die een zittende job uitvoeren. Je verbrandt er meer dan 100 extra calorieën per dag mee. En na een tijdje wordt het zelfs een gewoonte.
 

 

Op de toppen van je tenen staan

In de douche, tijdens het poetsen van je tanden, kammen van je haar,… Door op je tenen te staan, moet je een inspanning leveren om in evenwicht te blijven. Bye bye caloriëen.
 

 

Slapen

Niemand had het ooit gedacht, maar na een schoonheidsslaapje voel je je veel fitter en verbrand je tweemaal zoveel calorieën. Wie had ooit gedacht dat afvallen zo makkelijk was?!
 

 

Kauwgom is de oplossing

Haal een goede voorraad suikervrije kauwgom in huis en begin te kauwen. Zo verbrand je ongeveer 10 calorieën per uur en blijft je adem fris.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '