Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© we heart it

One, mississippi...

Met deze tips krijg je gegarandeerd een vlekkeloze fake tan

Aan de slag gaan met zelfbruiner is risky business: je kan niet alleen vlekken maken op jezelf én je omgeving, maar je kleur kan ook veel te donker of te oranje uitslaan. Om dat te vermijden, zetten wij de beste fake tan tips voor je op een rijtje.

Oké, die scène in Friends waar Ross 's werelds meest mislukte spray tan krijgt was hilarisch, maar zo'n situaties willen we vermijden. Ook Chrissy Teigen denkt niet altijd even goed na over haar zelfbruiner. En om het allemaal nog wat dramatischer te maken: dit is wat er gebeurt als je een huilbui hebt nadat je een fake tan aanbracht. Maar no worries: als je deze tips volgt, kan het ook gewoon goed gaan!

 

1. De voorbereiding

 

Zorg ervoor dat je lichaam zelfbruinerklaar is! Voor een egaal resultaat onthaar je best eerst de huid die je wilt behandelen. Ook een scrubsessie wordt aangeraden: zo verwijder je alle dode huid en kan je op een frisse huid beginnen. Hydrateer je huid erna, maar vermijd bodylotions op basis van olie. Als je benen te vettig zijn wanneer je begint, is de kans op vlekken veel groter.

 

2. Zelfbruiner op je gezicht

 

First things first: gebruik alleen zelfbruiners die bedoeld zijn voor je gezicht. Zelfbruiners voor het lichaam zijn vaak te heftig om op je gezicht te gebruiken, omdat je huid daar veel dunner is. Breng je zelfbruiner snel aan en verdeel alles zo gelijk mogelijk. Vergeet ook je oren niet! Om ophopingen bij je wenkbrauwen te vermijden gebruik je een wattenstaafje om restjes product weg te halen.

 

3. Zelfbuiner op je lichaam

 

Wat je lichaam betreft is het vooral lastig dat je niet overal evengoed bij kan. Vraag hulp als je dat nodig hebt, of investeer in een handschoen die speciaal voor zelfbruiner dient. Zo verminder je het risico dat er opeens een halve handafdruk op je rug staat – it happens. Let verder op met droge plekjes, zoals je hielen en je ellebogen. Als daar product in blijft zitten, worden die opeens héél bruin (of zelfs oranje).

 

4. Je fake tan mooi houden

 

Wacht zeker 8 uur nadat je zelfbruiner hebt aangebracht om in contact te komen met water. Douchen doe je dus best voor het smeren! Als je op vakantie bent, vermijd je – jammer maar helaas – ook best het zwembad: door de chloor in het water vervaagt je tintje veel sneller. Als je jezelf afdroogt, is het slimmer om met je handdoek te deppen dan ermee te wrijven. Als je wrijft, slijt je kleur. Blijf ook hydrateren zodat je huid niet uitdroogt. En het belangrijkste: een bruin kleurtje betekent niet dat je niet kan verbranden. SPF blijven smeren, dus!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '